Událost se stala krátce po půl jedenácté dopoledne. Hasiči při příjezdu viděli stoupat hustý černý dým a plameny šlehající z jedné nádrže a přilehlého potrubí.

„Hasiči současně prováděli hašení hořící nádrže a ochlazovaní okolních nádrží. Dále hasiči za použití protichemických obleků postupně uzavírali ventily v systému potrubí tak, aby nedošlo k poškození technologie a zabránilo se rozšíření požáru," popsala mluvčí hasičů Kamila Langerová.

Video
Video se připravuje ...

Exploze v chemických závodech v Ostravě HZS MSK

Evakuace nebyla nutná a ani lidem v okolí nehrozí žádné nebezpečí kvůli úniku chemických látek. Na místo přesto dorazili odborníci z chemické laboratoře. 

Ohrožený na životě

Zraněný muž utrpěl mnohočetná poranění, která ohrožovala jeho život. „Pacient byl ošetřený lékařskou posádkou, uvedený do umělého spánku, zaintubovaný, připojený k řízené ventilaci a transportovaný do nemocnice,“ řekl mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl.

„Kriminalisté v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti," řekla kolem poledne policejní mluvčí Eva Michalíková. Předběžná škoda je odhadovánana pět až 10 milionů.

BorsodChem MCHZ produkuje suroviny pro výrobce polyuretanových, pryžových, farmaceutických, zemědělských či potravinářských výrobků. Hlavní produkt anilin slouží jako základní surovina pro výrobu výchozího polotovaru ve výrobě polyuretanových hmot, které se používají hlavně v automobilovém a stavebním průmyslu. Podnik má téměř 400 zaměstnanců.

Fotogalerie
6 fotografií