Oba muži se na počátku vydali z Ostravy do Přerova vlakem, prý na návštěvu. Na cestu zpět prý neměli peníze, tak se vydali k taxíku stojícímu před nádražím. Řidič ještě netušil, jaké gaunery si do auta bere.

Dvojice si řekla o odvoz do Studénky a jako zálohu řidiči vysolila zbytek peněz, co ještě měla. „Řidič uvedl, že v průběhu jízdy muži hovořili jemu neznámým jazykem,“ uvedla policejní mluvčí Eva Michalíková.

Účet se jim nelíbil

Během cesty si muži řekli o závoz až do Ostravy. Tady jim taxikář vyjel účtenku z taxametru, čtyři tisíce korun! Pak se jeden z mužů snažil řidiče zabavit, zatímco druhý prohledal přední přihrádku auta, kde narazil na tržbu.

Video
Video se připravuje ...

Jeden z lupičů, kteří měli okrást taxikáře, míří v Ostravě k vazebnímu soudu. PČR

Řidič se snažil peníze bránit. „Následovala slovní výhrůžka směrem k řidiči, kdy se nakonec měli zmocnit zhruba 30 tisíc korun a z taxíku odejít,“ dodala policistka Michalíková.

Věděli, po kom jdou

Taxikář vše okamžitě ohlásil a kriminálka po tehdy neznámých mužích začala pátrat. „Na odhalení jejich totožnosti měla výrazný podíl osobní znalost,“ podotkla Eva Michalíková.

Netrvalo dlouho a spadla klec. Jde o protřelé kriminálníky, starší muž má 12 záznamů v rejstříku trestů, mladší tři. Oba skončili ve vazbě a hrozí jim za loupež až 10 let za mřížemi.