Potíže podle serveru souvisejí s výpadky elektrických jednotek řady 471 CityElefant i dalších hnacích vozidel. „V případě jednotek CityElefant jde o dlouhodobé problémy, které se projevují v zimě při sněhových srážkách. Krystalky ledu se dostávají do elektroinstalace a způsobují zkrat," uvedl server zdopravy.cz

ČD ve svém vyjádření pro portál uvedly, že v Bohumíně je aktuálně komplikovaná provozní situace v důsledku souběhu mimořádně nízkých teplot a velkého množství sněhu, které málokdo pamatuje. „Proto došlo k závadám vozidel, ale komplikovaná je i situace při manipulaci s vozidly a jejich přistavení na dílenská pracoviště. Stav komplikuje i problém s kvalitou práce dodavatelů a poškození vozidel při nehodách,“ uvedly ČD.

V úterý prý bude lépe

Vlaky se podle nich daří postupně opravovat, a pokud nenastanou další komplikace, mohla by se situace zlepšit už v úterý. ČD uvedly, že se snaží zajistit maximální počet spojů, byť jde o nasazení záložních souprav a vozidel, které mají v některých případech menší kapacitu.

„Cestujícím se za komplikace omlouváme a usilujeme o rychlou stabilizaci provozu. Zákazníky žádáme, aby sledovali aktuální informace na webu www.cd.cz nebo v aplikaci Můj vlak, kde mají k dispozici včasné informace o provozní situaci,“ uvedly ČD.

VIDEO: Kamiony zaseknuté ve sněhové kalamitě na Votickém kopci (6.12.2022)

Video
Video se připravuje ...

Kamiony zaseknuté ve sněhové kalamitě na Votickém kopci (6.12.2022) Aktu.cz