„Pořádně se nadechněte, a výdech,“ nabádali muži zákona myslivce. Testovali je také na drogy, kontrolovali doklady nutné k držení a nošení zbraní i technický stav pušek. Byla to první podzimní kontrola tohoto typu na Ostravsku.

„Vyrážíme na společný lov bažantů, zajíců i prasat divokých, které je třeba vybíjet, protože je vysoce pravděpodobné, že mají africký mor,“ uvedl jeden z kontrolovaných mužů. Žádná pochybení u 20 členek a členů spolku založeného v roce 1948 se nezjistila.

Jen jeden pod vlivem

„V loňském roce, sezoně, provedli policisté v kraji celkem 101 kontrol mysliveckých lovů, při kterých zkontrolovali 1 404 účastníků lovů. Zjistili i jednu osobu pod vlivem alkoholu na Novojičínsku,“ řekla policistka Soňa Štětínska.

Policisté kontrolují zbrojní průkaz, zbrojní průvodní list, evropský zbrojní pas, průkaz zbraně, lovecký lístek, případně doklad o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou během výkonu práva myslivosti.

„Zajímáme se také o technický stav používaných zbraní. Provádíme dechové zkoušky, tedy kontroly zaměřujeme na dodržování zákazu požívání alkoholických nápojů nebo jiných návykových látek,“ zopakovala Štětínská. Další kontroly pokračují v těchto dnech.

VIDEO: Myslivecká mše v šikmém kostele v Karviné.

Video
Video se připravuje ...

Myslivecká mše v šikmém kostele v Karviné. Karel Janeček

Fotogalerie
9 fotografií