„Rozhodli jsme se rekonstrukci uspíšit a začít s ní už v říjnu. Jednak aby byl Malý svět včas připravený na hlavní návštěvnickou sezónu v roce 2023, jednak kvůli úsporám energií,“ uvedl výkonný ředitel Dolních Vítkovic (DOV) Tomáš Šiřina.

Obnova Malého světa techniky U6 bude rozsáhlá. „Současná linka Julese Verna zůstává a bude více propracována. Budou více podpořeny vizuální prvky. Návštěvníci budou moci lépe vnímat, ve kterých částech díla, respektive knihách Julese Verna jsou,“ uvedl architekt Marek Pyszko.

Nová vláčkodráha

Zachována budou i historická dmychadla, kdysi obří plíce Vítkovic. „Zůstane i Stezka uhlí a oceli. Chceme více provádět i výrobou uhlí a oceli, třeba už od těžby rudy. Přidáme i dílničky, hlavně co se týče obrábění kovů. Nová bude i celá vláčkodráha s nádražím. Návštěvníci se po otevření budou moci těšit i na nové fotopointy, které budou řešeny hrou s perspektivou,“ dodal Pyszko.

Obnova Malého světa techniky U6 se uskuteční díky projektu Postindustriální dědictví příhraničí. Projekt je spolufinancován z prostředků Evropské unie. Vyjde zhruba na 12 milionů korun.

VIDEO: Roboti z Boston Dynamics - Tančící humanoidi i smrtonosní zabijáci.

Video
Video se připravuje ...

Roboti z Boston Dynamics - Tančící humanoidi i smrtonosní zabijáci Videohub

Fotogalerie
7 fotografií