Pověstné zátiší vykouzlí údolí a hory. Na Ostravici se rám nachází po trase na Ujmiska. „Vévodí mu Lysá hora, Ostrá hora, Smrčina a Čupel,“ přiblížil Vít Březina ze spolku Beskydhost, který se o podívanou postaral.

Další novinkou je masivní lavička na protějším kopci nad lomem Mazák s úžasným výhledem na majestátní horu Smrk s výškou 1 276 metrů nad mořem. Nad lavičkou se nachází hotel Zlatý orel se zajímavou historií.

V Hodslavicích ční rám nad vesnicí a lze z něj pozorovat jak masiv Beskyd, tak Javorníků. „Kromě něj na sousedním kopci trůní obří židle, z které je krásně vidět celá vesnice,“ uvedl místostarosta Hodslavic Jan Kudělka.

Na počest předků

Rám i lavička se nachází při slezské části Krkavčí stezky, která je součástí trasy Po medvědích tlapkách. „Mají sloužit nejen turistům, ale hlavně místním, aby se mohli při procházce na chvíli zastavit a kochat se beskydskou krajinou,“ zmínil Vít Březina ze spolku Beskydhost.

Dalším smyslem bylo přiblížit dědictví těm, kteří si při odpočinku přečtou informace o lidech, kteří v těch místech žili i o historii, která je s nimi spjatá. Obří školní židle nebo rám v Hodslavicích zase vznikly jako pocta místnímu rodákovi Františkovi Palackému.

VIDEO: Tipy na říjnové výlety.

Video
Video se připravuje ...

Tipy na říjnové výlety Videohub

Fotogalerie
10 fotografií