Hasiče a záchranáře přivolali k nehodě na vymrzlé silnici o půl osmé ráno. „Už při jejich příjezdu na místo byla lékařem konstatována smrt řidiče osobního automobilu, řidič kamionu byl v péči zdravotníků,“ řekl hasič Jakub Kozák.

Následně bylo nutné oba vozy odpojit od baterií a místo zabezpečit tak, aby na něm nedošlo k dalšímu neštěstí. „Zároveň jsme museli z poškozené nádrže kamionu odčerpat naftu, abychom zabránili většímu úniku paliva,“ uvedl hasič Kozák. Velitel zásahu přivolal chemický automobil, jehož prostřednictvím z nádrže tahače odčerpali 300 litrů pohonných hmot. Vyprostit soupravu přispěchala i těžká technika, automobilový jeřáb a pojízdná dílna s technickými prostředky.

„Samotné vyprošťovací práce komplikovalo počasí. Především zledovatělá a zasněžená silnice. Kamion se podařilo postavit zpět na komunikaci krátce před půl druhou odpoledne,“ sdělil Kozák. Zásah skončil okolo 15. hodiny. Teprve tehdy mohli lidé opětovně jezdit z Bruntálu na Olomouc. Do té chvíle byl hlavní tah zcela uzavřen.

Fotogalerie
6 fotografií