S budoucím vrahem navázala Lucie, ač vdaná, vztah v práci. Jezdívali k přehradě Žermanice oddávat se erotickým hrátkám v autě. „Měla to ráda tvrdě, to jsem nikdy nezažil. Nadávala u toho, musel jsem na ni plivat a občas ji přidusit,“ popisoval Lubomír G.

Ten byl zadlužený až po uši kvůli sázení. Od milenky si nakonec napůjčoval 100 tisíc. Polovinu jí splatil, pak se rozhodl zbavit se jí a dostat si i k dalším jejím penězům. Chtěl přitom využít jejích choutek. Lucii při sexu v autě zardousil! „Najednou pode mnou ležela mrtvá, nevěděl jsem, co dělat,“ tvrdil na policii.

Soud jej za brutální vraždu poslal na 16 let do vězení. Lubomír souhlasil i s osmisettisícovým odškodným, které má splatit pozůstalému manželovi. Rozsudek ale ještě není pravomocný, vyjádřit se k němu má též zmocněnec pozůstalého.

Tělo přemisťoval

Po činu Lubomír G. vozil mrtvou Lucii v kufru auta a přemýšlel, co dál. Nejprve ji zaházel u „šikmého“ kostela v Karviné-Dolech větvemi a listím, po pár dnech se k místu vrátil.

Video
Video se připravuje ...

Státní zástupce Michal Król k případu Lubomíra G. (40), který zardousil milenku Lucii (43) při sexu v autě. Michala Charbulák

„Počal kopat hrob, po jehož vyhloubení do něj tělo uložil a zaházel zeminou, zamaskoval větvemi a i osázel kapradím, aby ho nebylo možné nalézt,“ řekl žalobce Michal Król. 

K tělu je vrah dovedl

Celý Havířov řešil, kam se Lucie poděla. Policisty po skoro třech týdnech vyšetřování dovedl k tělu její kolega z práce a zároveň vrah Lubomír G. Tvrzení, že její smrt byla nešťastná náhoda, vzalo za své a muž se přiznal Krajskému soudu v Ostravě k úkladné vraždě kvůli penězům.

Prohlašuji, že jsem vinen. Lituji toho,“ řekl soudu. Kvůli závislosti na sportovním sázení se s obžalovaným rozvedla manželka a nemluvila s ním ani rodina.

Podezřívali manžela

Luciin manžel se při vyšetřování zhroutil. Nejenže mu zabili manželku, ale navíc byl dlouho hlavním podezřelým, a ještě vyšla najevo Luciina nevěra s Lubomírem G. Ten se po vraždě nerozpakoval prohledat Luciin byt, zda nenajde nějaké finance.

Na jejího manžela nenarazil jen náhodou. „Přišlo mi, že jsem tam už dlouho, tak jsem raději odešel,“ řekl policii Lubomír G.

Fotogalerie
5 fotografií