Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Pokus o vraždu u Zdic: Syn (20) pobodal otce, našli ho v poli

Ilustrační foto.
Ilustrační foto.  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
11. října 2021
18:50
Autor: VaB - 
10. října 2021
09:34

Velké drama se odehrálo v sobotu večer u Zdic. V jednom z rodinných domů v Chodouni došlo k pobodání! Syn napadl otce a dal se na útěk. Našel ho až policejní vrtulník, zraněného muže druhým vrtulníkem transportovali do nemocnice. Kriminalisté syna obvinili z pokusu o vraždu, soud ho poslal do vazby. 

Do Chodouně u Zdic na Berounsku vyrazila v sobotu pozdě večer nejprve záchranná služba a policisté. Záhy vzlétl i záchranářský vrtulník. V rodinném domě v ulici Za Litavou došlo nejprve ke slovnímu a pak i fyzickému napadení. 

Dvacetiletý syn pak vzal do ruky nůž a svého otce pobodal. „Přímo na místě ho ošetřili středočeští záchranáři a pak jej vrtulníkem přepravili do nemocnice, kde je hospitalizovaný," uvedla mluvčí policie Vlasta Suchánková s tím, že utrpěl vážná zranění. 

Mladík se ihned po útoku dal na útěk, začalo po něm proto pátrat několik policejních hlídek, psovod a na pomoc přiletěl i vrtulník vybavený termovizí a světlometem. 

Po zhruba 40 minutách se ho podařilo vypátrat v poli, policisté ho museli zpacifikovat, mimo jiné použili i hrozbu namířenou střelnou zbraní. „Mladý muž je v současné době v režimu zadržení umístěný v policejní cele. Případ je v gesci krajských kriminalistů, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu," dodala mluvčí. 

Obviněn z pokusu o vraždu

Kriminalisté mladého muže v pondělí obvinili. „V souvislosti s případem napadení na Berounsku již krajští kriminalisté sdělili obvinění 20ti letému mladému muži, a to ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu," informovala Suchánková s tím, že muž byl umístěn do vazby. Hrozilo, že by mohl utéct či pokračovat v trestné činnosti. 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání