Vražedný útok žena spáchala loni v létě v Ostravě. Namol opilá se pohádala se svým přítelem Antonínem v jeho bytě. Pak na něj vytáhla nůž.

Příteli zasadila tři rány mezi žebra. Kuchyňský nůž s 13 cm dlouhou čepelí zasáhl plíce. Šlo o sekundy! Mužův život visel na vlásku. Lékaři ho včas zachránili. Měl obrovské štěstí.

Je prý taková smutná

Marie Scholtýsková v přípravném řízení tvrdila, že nepije, jen bere prášky na deprese. „Mám málo serotoninu (hormón štěstí – pozn. red.), jsem proto taková smutná,“ sdělila. V soudní síni vypovídat nejprve nechtěla, nakonec se rozmluvila.

„Je mi všeho líto, mrzí mě co se stalo. Kdybych byla střízlivá, nestalo se to. Ten den bych chtěla vrátit zpátky,“ řekla.

V slzách jí odpustil

Překvapení pak přišlo během svědectví přítele Antonína. Ten proti ní nechtěl vypovídat. „Stále je mi osobou blízkou,“ hlesl muž. Obžalovaná Marie pak využila možnost mu něco sdělit.

„Tondo, odpusť mi, je mi to líto. Nevím, proč jsem to udělala,“ obrátila se  na svého přítele.

„Odpouštím ti, už na to nechci myslet,“ rozplakal se muž. „Ale stejně už žádnou ženskou nechci,“ dodal.

Video
Video se připravuje ...

Marie Scholtýsková (63) přijala trest 18 let za pobodání přítele. Udělala to už potřetí. Michal Charbulák, Blesk

Podle sousedů působili, že se mají rádi. Antonín pomáhal své družce dokonce zařizovat byt, řešili koupi pračky a ledničky. „Byl jediný, kdo mi pomohl, když jsem se vrátila z vězení," řekla Marie S. Zároveň však svědci tvrdí, že si žena opravdu ráda vypila.

Partneři v ohrožení!

Marie S. je před soudem za podobný útok už potřetí. V roce 1986 pobodala svého tehdejšího manžela, přežil jen náhodou. Odseděla si šest let. V roce 2004 zavraždila nožem partnera, do vězení šla na 15 let.

Za poslední - třetí útok - ji nyní Krajský soud v Ostravě poslal na 18 let za mříže. „Obě strany se vzdaly práva odvolání, rozsudek je pravomocný,“ řekla mluvčí Klára Krystynová.