Žalobce viní matku z krutého zacházení s chlapcem, který byl silnější a mentálně méně zdatný než jeho pět sourozenců. Zlost si na něm měla vylívat dlouhých sedm let, peklo chlapci začalo, když mu byly čtyři roky!

Dítě trestala nepřiměřeně za jakoukoliv maličkost. „Téměř denně ho tahala za vlasy, bila jej rukou a kabelem, páskem, násadou smetáku do zad, hlavy i břicha,“ tvrdí žalobce.

Zlomený otec

Nezaměstnaná Rozálie je zklamáním pro svého otce. Vždycky dceru podle svého vyjádření podporoval. „Ona ale neuměla ani s tím nejlepším vyjít. Nadělala si spoustu nepřátel. Byla samý chlap,“ prohlásil otec obžalované.

Video
Video se připravuje ...

Rozálie H. z Ostravy je obžalovaná z týrání vlastního malého syna. Bít ho a nadávat mu měla sedm let. Karel Janeček, Blesk

U soudu řekl, že Rozálie s dětmi jezdívala dělat takzvaný »čorkobyznys«. Tedy krást do obchodů. „Pokud něco v obchodě neukradla, tak byla taková nesvá. Netajila se tím, že krade,“ popsal svět své dcery zlomený otec.

Chlapec je u prarodičů

Podle rodičů Rozálie týrané dítě bila jako žito. „Nadávala mu: ku*vo tlustá, s*ině,“ líčila babička dětí a matka obžalované a dodala: „Když jsme mu chtěli dát dárek, řekla: »Od té staré pi*i si nic brát nebudeš!«“

Právě děda s babičkou si nakonec týraného chlapce vzali do vlastní péče. Obžalovaná Rozálie týrání popírá a tvrdí, že si vše vymysleli právě její rodiče.

Kluk si nevymýšlí

Dítě trpí podle znalců syndromem CAN, což je termín pro týrané, zanedbávané a zneužívané děti. Je v něm zakořeněn dodnes strach a pocit viny. „Jsou to vlivy dosavadního špatného zacházení. Lze téměř jistě vyloučit, že by si nezletilý vše vymyslel,“ stojí ve znaleckém posudku. Jednání bude pokračovat výslechem svědků.