Vychytralý podvodníček založil exekutorský úřad v Bruntále. Vymáhal peníze z dlužníků, ty si ale nechával. Platil výhradně jen těm, kteří byli neodbytní a neustále ho urgovali. Když vše prasklo, dostal šestiletý trest.

Jenže s výší trestu nesouhlasí, a tak se odvolává a podává námitky podjatosti a stížnosti. „Tyto peníze jsem si já nepřivlastnil. Policie si to zjednodušila, a žalobkyně to podala moc hladce. Odsoudila mě také média. Je v tom politika,“ tvrdil nyní u odvolacího soudu v Ostravě. U něj se ale může dočkat přísnějšího trestu, než byl ten původní.

Plakal nad sebou

U krajského soudu Čeněk B. plakal sám nad sebou. Poté, co ho vyškrtli ze seznamu exekutorů, prý jen strádá. Jako invalidní důchodce pobírá 6900 korun a nemá žádný majetek. Živí ho údajně manželka, on podle svých slov nemá ani na telefonní tarif.

„Při výkonu funkce jsem přišel do styku s patnácti tisíci lidmi, někomu jsem přitom určitě šlápnul na patu. A to se mi teď vrátilo,“ je přesvědčen Čeněk B. o spiknutí proti své osobě.

K tomu ho čeká další soud v Bruntále, a to rovněž za zpronevěru. Proti konkurzu i veškerým listinám, které se jej týkají a které mu posílají dotčené orgány, se ihned odvolává a jejich závěry napadá.

Kde je sedm milionů, které nenávratně zmizely z jeho někdejšího úřadu, vysvětlit neuměl. Za zpronevěru a zneužití pravomoci mu hrozí 12 let. Rozsudek má padnout v květnu. Splácet škodu není schopen, na jeho majetek vyhlásili konkurz.