Na hřbitov přišla v sobotu celá obec. Téměř nikdo nezůstal doma. Příbuzní a přátelé přinesli Robertovi na hrob květiny i smuteční věnce. V první řadě při smuteční mši seděla jeho maminka, tatínek, sestra s manželem, neteř se synovcem.

Bylo vidět, že Robert byl velmi oblíbený. „Odmala byl velmi zručný. Kupoval si ABC a rád lepil modely. Byla to jeho velká vášeň. Hrál také házenou za místní tým. Jak šel čas, vyučil se zámečníkem,“ zaznělo zpočátku ve smuteční řeči.

Motorky byly jeho vášní

Poté se začal živit v hutní fabrice ve Vítkovicích. Následně se stal dozorcem vězeňské služby v Ostravě, kde před 10 lety skončil. Následně se věnoval opravám svých milovaných motorek. Ty byly jeho láskou i prokletím,“ zaznělo dále.

Smutná slova poslouchali jak bývalí kolegové z vězeňské služby, tak kamarádi motorkáři. Na motorce se třikrát vyboural. Třetí karambol byl velmi vážný a odnesl si z něj drsné zranění kotníku. Rehabilitoval se s ním i při procházkách s milovaným labradorem Maxem.

Od 5. prosince chodil do FN v Ostravě. 10. prosince do její čekárny naběhl pomatený Ctirad Vitásek (†42) a zastřelil ho společně s dalšími šesti oběťmi, než na útěku spáchal sebevraždu. Robert však nebude nikdy zapomenut. Neuvěřitelné je, že byl jednou z tří obětí masakru, která pracovala u vězeňské služby.

Fotogalerie
48 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Tudy si vrah z ostravské nemocnice jel pro smrt Karel Kopáč