„Byl jsem na školu už přijatý, ale musel jsem se oženit a živit syna a manželku. Ještě mi nebylo ani 18 let, o čtyři roky později jsem začal řídit tramvaje. Naštěstí mi to šlo velmi dobře, přestože jinak moc zručný nejsem,“ přiznal s úsměvem v pondělí při své poslední službě.

Láska z tramvaje

Syn se pro něj stal smyslem života. Když mu manželství ve 24 letech ztroskotalo, plně se staral o jeho výchovu. Dlouho na to byl sám. Po osmi letech se seznámil s kolegyní, která také řídila tramvaje.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Hauser odsloužil svou poslední službu u brněnského dopravního podniku, s tramvají jezdil 50 let. Hynek Zdeněk

„Dali jsme se dohromady a už jsme spolu 40 let. Jsem rak a ti neradi něco mění,“ vysvětlil dlouhý vztah s manželkou i "zlatou svatbu" s brněnským dopravním podnikem.

"Dopuje" se banánem

Dobrou náladu mu vždy prý dodává banán. „Vždy se mi osvědčil a stejně tak vždy, když dojedu na točnu, tak si dávám deset shybů. Za směnu jich udělám tak sto,“ dodal Hauser.

Po dlouhém půl století "odjíždí" Jiří do penze. Nudy se ale nebojí. „Jsem hodně aktivní člověk. Mám rád turistiku, houbaření a kynologii, dřív jsem se i hodně potápěl. Budu tak mít pořád co dělat. Za práci u dopravního podniku jsem vděčný. Zažil jsem tam hodně hezkého a určitě budu mít na co vzpomínat,“ dodal.

Fotogalerie
8 fotografií