„Kriminalisté případ důkladně prověřili. Podaná vysvětlení ani další zjištěné skutečnosti nepřinesly informace, které by je opravňovaly zahájit úkony trestního řízení pro konkrétní trestný čin,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Policie případ takzvaně uloží. To se dělá tehdy, kdy nejsou zahájeny ani úkony trestního řízení. Kdyby je policisté zahájili a shledali, že se trestný čin nestal, věc by takzvaně odložili.

Nejdříve popírala, pak si vzpomněla

Fotografie, na níž před primátorkou a jejím náměstkem někdo drží mobilní telefon s bílým práškem rozděleným do několika čar na displeji, začala po sociálních sítích kolovat v polovině prázdnin. Vznikla ale dříve, nelze také vyloučit, že je fotek více, případně je snímek součástí videa.

Primátorka nejprve existenci snímku označila za nechutnou fotomontáž, pak se ale rozpomněla. „Volal mi kolega a tvrdil, že přibližně před dvěma či třemi lety mohlo k podobné situaci dojít. Nedokážu v tuto chvíli říct, zda k tomu došlo nebo ne,“ uvedla s tím, že zkušenost s tvrdými drogami nemá.

Šlo o SAKO?

Investigativní web Neovlivní.cz tehdy naznačil, že za snahou o kompromitaci Vaňkové může být zákulisí velké zakázky městské společnosti SAKO Brno. Hlasování o zakázce na třetí kotel spalovny vyvolalo na nedávném zastupitelstvu velké pozdvižení. Dokonce se o ní hlasovalo tajně, což je zcela mimořádné. Nakonec bylo rozhodnuto o zastavení záměru na stavbu.

Vaňková i Kerndl po zveřejnění fotografie podstoupili test na drogy, oba s negativním výsledkem. O fotografii jednali i koaliční partneři, primátorku podpořili.

VIDEO: Primátorka Vaňková: Brnu povládne široká koalice (říjen 2022)

Video
Video se připravuje ...

Primátorka Vaňková: Brnu povládne široká koalice Blesk: Jiří Nováček

Fotogalerie
11 fotografií