„V zámeckých prostorách je možné vybudovat dle aktuálního návrhu až 65 pokojů – v různých pokojových kategoriích a s rozlohou od 25 do 75 m². Maximální kapacita by mohla dosáhnout až 130 ubytovaných osob,“ uvedla mluvčí radnice Ivana Solaříková.

Obří sál

Hotel by měl přitom i spoustu místa na pořádání konferencí, festivalů, školení či svateb. „Počítá se se vznikem až sedmi multifunkčních sálů až pro 551 osob,“ upřesnila mluvčí radnice.

Video
Video se připravuje ...

Břeclavský zámek vypadá navenek dobře, uvnitř ale chátrá. Městský úřad Břeclav

Problém by neměl být ani s parkováním. „V parkovací podnoži lze vybudovat podzemní garáže. V hotelu by navíc mohlo najít práci až 50 zaměstnanců,“ dodala Solaříková.

Hledá se investor

Přestavba na čtyřhvězdičkový hotel má stát asi 500 milionů korun, a na to radnice nemá. Nemůže přitom příliš počítat ani s dotací, protože zámek není národní kulturní památkou. Město proto potenciálního partnera hledá ve spolupráci s agenturou CzechInvest. Radnice přitom již vlastní vydané stavební povolení.

O podobné změně zámku na hotel se před lety mluvilo i ve Veselí nad Moravou v sousedním Hodonínsku. Soukromí majitelé si tehdy nechali zpracovat projekt, vizualizaci a zaplatili i rozsáhlý archeologický průzkum. Pak se ale nepohodli s místní radnicí a přestavbou vůbec nezačali.

Fotogalerie
15 fotografií