Majitelé veselského zámku manželé Hamašovi a představitelé veselské radnice konečně zasedli za jednací stůl. Až dosud se přitom obě strany setkávaly takřka výhradně jen u soudu. K jednání je dovedl senátor Ivo Valenta.


Dosavadní vztahy, stejně jako vzájemná komunikace uvízly kvůli historickým sporům a nedorozuměním na bodu mrazu. To zásadním způsobem komplikuje revitalizaci přístaviště a Baťova kanálu,“ uvedl Valenta.

Jednání potvrdila radnice. „Během schůzky se diskutovalo o budoucnosti veselského zámku i o dalších projektech, které mohou posílit rozvoj cestovního ruchu v našem regionu,“ sdělila mluvčí města Žaneta Jančaříková. Zda ale došlo již ke kokrétní dohodě odmítla sdělit.


Po roce 1989 se město snažilo zámek opravit, nemělo ale dostatek financí. V roce 2002 šel proto zámek do dražby, kde jej jediný zájemce koupil za milion korun.

Později zámek koupili manželé Hamašovi, kteří ho plánovali změnit ve čtyřhvězdičkový hotel. Nepohodli se ale s radnicí a od té doby vedli s městem soudní spory.

Fotogalerie
27 fotografií