„Příběh vlastnictví pískovny je nesmírně zajímavý. Do roku 2016 byla personálně navázána na členy ODS. Poté v ní v roce 2018 získal vliv někdejší brněnský zastupitel za ČSSD a v roce 2022 se jejím majitelem stal vlastník taxislužby a rozsáhlých pozemků na brněnském letišti,“ uvedl Kotík.

Případem ovládnutí pískovny se zabývají kriminalisté od říjnové razie na několika radnicích a odborech magistrátu Brně. Policisté zasahovali i v kanceláři bývalého náměstka primátorky Petra Hladíka (KDU-ČSL).

Přiznali se

Právě podnikatel Michal H. je podle kriminalistů hlavou organizované skupiny, která se snažila ovládnout Pískovnu Černošice. Ve vazbě jsou i oba jednatelé pískovny Jiří Novotný (ČSSD) a Jiří Hasoň (KDU-ČSL). Všichni se již kriminalistům přiznali!

Video
Video se připravuje ...

Náměstek primátorky Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) se vyjadřuje k zásahu policie na radnici. Jiří Nováček

Podle Kotíka je neuvěřitelné, že staronové vedení radnice nyní odhlasovalo převod pískovny na město. „Černovice tímto rozhodnutím přijdou minimálně o 10 milionů korun ročně, a to po dobu až 70 let,“ zdůraznil Kotík, který vychází z průměrného čistého zisku pískovny v posledních pěti letech.

Chce referendum

Kotík chce proto vyvovat referendum, které by záměr radnice zvrátilo. „Potřebujeme posbírat cca 1 100 podpisů černovických voličů. Začali jsme proto distribuovat letáky s textem petice,“ dodal.

V podzimních komunálních volbách Kotík se Společně pro Černovice jasně ovládl volby, když získal 29,90 % hlasů. Předchozí vedení města ale vítěze voleb obešlo (Černovičtí patrioti, ODS, ČSSD a KDU – ČSL) a spojilo se nově s ANO. Tím udrželo potřebnou většinu na radnici. Záměr zbavit se pískovny neměla přitom ve svém programu ani jedna z koaličních stran.

Fotogalerie
16 fotografií