„Rada městské části Brno-střed v pondělí schválila první výpovědi z nájmu bytů, kde nájemce prokazatelně doložil k žádosti nepravdivé údaje, díky nimž dosáhl na přidělení bytu,“ uvedla mluvčí radnice Kateřina Dobešová.

Radnice podle ní přišla na podvody nezávisle na policejním vyšetřování. Podání výpovědi schválila rada jednomyslně. Pokud by nájemníci nechtěli byt opustit, je radnice je připravena jít do soudních sporů.

Nájemci lhali o své situaci

„Nájemci tří bytů, u kterých přistupujeme k výpovědi z nájmu, získali uvedením nepravdivých informací výhodu vyššího bodového hodnocení, na základě kterého byli vybráni k uzavření nájemní smlouvy. Zjištění těchto skutečností jednoznačně naplňuje definici jiného závažného důvodu pro vypovězení nájmu podle občanského zákoníku. Výpovědi rozešleme obratem,“ doplnil starosta městské části Brno-střed Ing. arch. Vojtěch Mencl (ODS).

Oddělení interního auditu kanceláře starosty nadále pokračuje ve třech započatých auditech, a to v kontrole žádostí o byty, které se mají aktuálně přidělovat, v systémovém auditu, který je zaměřený na identifikaci rizik v systému přidělování bytů k pronájmu, a v neposlední řadě v hloubkové kontrole žádostí o byt za období 2018 až 2022.

VIDEO: Náměstek primátorky Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) se vyjadřuje k zásahu policie na radnici.

Video
Video se připravuje ...

Náměstek primátorky Brna Petr Hladík (KDU-ČSL) se vyjadřuje k zásahu policie na radnici. Jiří Nováček

Fotogalerie
16 fotografií