„Když jsem se podíval ve čtyři ráno z okna, už tam stála fronta. Je vidět, že tady zubař, který by přibíral pacienty, opravdu moc chyběl,“ uvedl Luděk Chmel, podle něhož bylo přijímání pacientů avizováno dlouho dopředu.

Držte se zuby nehty

Podle radnice tam někteří zájemci dokonce nocovali. „O problému se stomatology víme delší dobu. Lékaři by ale měli zvážit organizaci nových pacientů, aby nedocházelo k podobným nedůstojným frontám,“ řekla starostka Hustopečí Hana Potměšilová (62, NK).

„Osobně bych chtěl poradit těm, kteří zubaře a další lékaře mají, aby se jich drželi zuby nehty a chodili na pravidelné a preventivní prohlídky,“ připojil se s radou místostarosta Josef Horák (36, KDU – ČSL).

Lidé i z širokého okolí

Získat stomatologa na Břeclavsku je letos velmi složité. Hned pět jich na konci minulého roku ukončilo činnost a náhrada místo nich nepřišla. Když proto nyní nabíral stomatolog Tomáš Kuča, přijeli i lidé z širokého okolí.

Radnice zároveň hlásí i připravenost získat pro město dalšího stomatologa. „Máme prostory v budově polikliniky, kde můžeme vybavit ordinace, ale nejde to udělat hned. Je třeba to konzultovat s právníky a pojišťovnami,“ dodal Horák.

VIDEO: Podobná situace byla i v Ostravě před dvěma lety.

Video
Video se připravuje ...

Jarmila Marková (65) ve frontě na registraci k novému zubaři v Ostravě čekala od půl šesté ráno. Michal Charbulák


Fotogalerie
6 fotografií