„Včera jsme vytvořili osmdesát balíčků pro přijímací centrum. Dnes je to podobné,“ řekla organizátorka Barbora Antonová. Mezi dary převažuje oblečení všeho druhu. Důležité však je, aby lidé věci předem roztřídili už doma.

„Shromažďujeme především oblečení, ale na webu máme formuláře, kam lidi můžou posílat svoje nabídky věcí, které nemáme jak uskladnit, jako jsou kočárky nebo další větší vybavení pro děti," dodala Antonová.

Video
Video se připravuje ...

Ukrajinští uprchlíci v Brně Blesk TV

Hlavní komunikační kanál spolku je momentálně Facebook. Darované věci nyní třídí dobrovolníci. „Velká část lidí je schopná pružně zareagovat a odběhnout třeba z práce na tu hodinu, která je tu potřeba," řekla Antonová. 

Podle Antonové se v posledních dnech počet dobrovolníků zdvojnásobil. Klíčová bude ale pomoc i třeba za měsíc, až budou současní dobrovolníci unavení.

21:56
26. 4. 2024

Šéf Brovarského rajonu v Kyjevské oblasti Volodymyr Majboženko na předchodu pro chodce čtyři přejel. Nadýchal 2,3 promile, ukazuje kanál Nexta. Ve funkci ihned končí.

20:08
26. 4. 2024

Britské úřady vznesly obvinění proti dvěma mužům z centrální Anglie podezřelých z vazeb na ruské rozvědky, policie je spolu se třemi dalšími podezřelými zadržela v souvislosti s březnovým požárem skladu na východě Londýna. Dvacetiletý Dylan Earl čelí obvinění z „napomáhání zahraniční zpravodajské službě“ a dvaadvacetiletý Jake Reeves z „přijímání hmotného daru od zahraniční zpravodajské služby“, muži podle obžaloby plánovali útoky na podniky napojené na Ukrajinu, píší britská média. 

Podezřelý Earl stanul před soudem už před několika dny, prokurátoři však o případu informovali až dnes. Soud jej poslal do vyšetřovací vazby společně s dalšími čtyřmi podezřelými, kteří podle agentury AFP čelí méně závažným obviněním. Všichni kromě jednoho podle stanice BBC čelí obvinění ze žhářství.

Britská diplomacie si podle agentury Reuters dnes kvůli případu předvolala ruského velvyslance Andreje Kelina.

19:17
26. 4. 2024

Belgie se bude snažit dodat stíhačky F-16 na Ukrajinu už letos, řekla podle VRT belgická ministryně obrany. Původně to Brusel plánoval až příští rok.

Kompletní online

Fotogalerie
101 fotografií