Na dramatickou situaci na letišti upozornil jako první server Brněnská drbna. Podle něj došlo k vyhrocené situaci v neděli 3. října přibližně v šest večer, kdy se otec s dětmi vrátil z dovolené v Řecku.

Špatně parkoval

Táta dvou dětí přiznává, že udělal chybu při parkování. „Chtěl jsem naložit zavazadla a zastavil jsem auto na nevhodném místě. Když na mě řidič autobusu zatroubil, ihned jsem mu ale uvolnil cestu. Řidič autobusu přesto ale nejel, stál na místě a pokřikoval na mě,“ tvrdí napadený muž.

Otec dvou synů pak podle svých slov řekl autobusákovi, že je magor a šel nakládat kufry do auta. „V tu chvíli na mne řidič autobusu vyběhl a kopem mě srazil na zem. V dalším útoku mu zabránila dvojice přihlížejících,“ tvrdí otec dvou synů, který si poté řidiče autobusu vyfotil na mobil.

Synové v šoku

Z napadení vyvázl sice bez zranění. Útok ale měl děsivý dopad na chlapce. Jeden z nich se měl ze strachu pokálet a druhý pomočit. „Proto jsem se obrátil na policii a zvažuji trestní oznámení na řidiče,“ vysvětlil napadený.

Dopravní podnik napadení nevyloučil, tvrdí ale, že se konflikt odehrál jinak. „Iniciátorem fyzického útoku nebyl náš řidič. Máme na to svědka. Podle záznamu z autobusu je navíc vidět, že po tomto incidentu donutil řidič osobního auta autobus k zastavení tím, aby si našeho řidiče vyfotil a slovně ho konfrontoval,“ uvedla mluvčí DPMB Hana Tomaštíková.

Případem se zabývá policie, která zřejmě bude mít k dispozici i dostatek kamerových záznamů. Letiště totiž podléhá zvýšeným bezpečnostním opatřením.

VIDEO: Unikát z Brna. Tento autobus DPMB jezdí výhradně jen na plyn z odpadních vod a městských kalů.