Konflikt se zrodil pár minut po páté hodině u tramvajového ostrůvku před hlavním nádražím. Příčinu sváru vyšetřuje policie, hlavní roli podle informací Blesk.cz mohl sehrát alkohol a reakce šoféra, který odmítl mladíka "pod vlivem" vzít do vozu.

Brutalita následného útoku překvapila i zkušené policisty. Mladý gauner srazil pěstí  řidiče na zem, vše završil úderem skleněnou lahví do hlavy!

„Ta se údajně nárazem o jeho hlavu roztříštila a střepy muži způsobily hlubokou řeznou ránu za levým uchem,“ popsala mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Ublížení na zdraví?

Agresora si od strážníků převzala státní policie, hrozí mu trestní stíhání. „Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení,“ řekl policista Petr Vala bez dalších podrobností. Zaměstnanec dopravního podniku, který jezdí od roku 2015, skončil po ošetření v nemocnici v pracovní neschopnosti.

Naši řidiči podstupují školení, jak se v podobných situacích zachovat. Mírou brutality každopádně nemá tato událost v poslední době obdoby,“ reagovala mluvčí dopravního podniku Hana Tomaštíková.

Podle statistik brněnského dopravního podniku se každý rok odehraje několik podobně vyhrocených útoků na šoféry jako byl ten pondělní. „Stoupá agresivita některých cestujících, často spojená s alkoholem,“ tvrdí mluvčí. Každodenní realitou jsou také nadávky a stížnosti kvůli zpoždění spojů.

Hrozili výpraskem

Jeden z kuriózních případů, kdy hrozilo napadení řidiče, se odehrál loni.Ten podle nařízených protiepidemických nařízení odmítl vpustit trojici cestujících předními dveřmi. Jeden z nich si to šel vyříkat za pásku oddělující řidiče od cestujících.

„Dožadoval se prodeje jízdenky. Když to řidič odmítal, všichni mu nadávali a vyhrožovali, že ho zbijí,“ řekl mluvčí strážníků Jakub Ghanem. Horké hlavy zchladila až přivolaná hlídka.

VIDEO: Čtveřice nezletilců bezdůvodně zbila v Brně mladíka.

Video
Video se připravuje ...

Čtveřice nezletilců bezdůvodně zbila v Brně mladíka Městská policie Brno, Policie ČR

Fotogalerie
3 fotografie