Závod se jel v srpnu bez diváků, pořadatelé lidem ale slíbili, že jejich lístky budou platné letos. Motorkáři ale v Brně letos kvůli neudržitelným nákladům na veřejné rozpočty závody nepojedou.

„O způsobu, jakým se ročník 2021 uzavře, tedy i o vracení vstupenek, se rozhodne na přelomu ledna a února,“ řekl mluvčí krajského úřadu Michal Cagala.

Vstupenky šlo v minulých letech pořídit zhruba od 1490 Kč. Ti, kteří chtěli i do paddocku ale zaplatili bezmála osm tisíc a největší motocykloví nadšenci utratili za víkendové lístky i 11 tisíc.

Bez poplatku

Spolek pro pořádání GP, který tvoří město Brno a Jihomoravský kraj, má rovnež podle pětileté smlouvy uzavřené předcházejícím vedením radnice a hejtmanství (ANO a ČSSD), zaplatit k 1. dubnu i zalistovací poplatek za letošní rok.

Hejtman Jan Grolich (KDU-ČSL) oznámil, že promotér Dorna úhradu poplatku za letošní rok požadovat nebude.

Soukromý Automotodrom se ovšem nyní s Brnem a krajem dohaduje navíc o 22 milionech korun za úpravy závodní dráhy, které údajně vynaložil v posledních pěti letech.

VIDEO: Velká cena motocyklů se v Brně jela loni v srpnu kvůli koronaviru, bez diváků i českých jezdců. Zalistování závodu stálo 26 milionů korun.

Video
Video se připravuje ...

Velká cena motocyklů se v Brně pojede, ale bez diváků i českých jezdců. Zalistování závodu stálo 26 milionů korun. Jiří Nováček

Fotogalerie
22 fotografií