Blesk získal svědectví muže, jehož syn je v kritickém stavu po těžké havárii a s kloučkem ležel na jednom pokoji. „Držel jsem malého chlapečka za ručičku, když měl ty hrozné křeče. Když jsem ho viděl naposledy, už se ale smál a byl úžasnej,“ popsal Blesku pan R.

Měli by to vidět

S tatínkem klučíka si u lůžek svých synů na Anesteziologicko-resuscitačním oddělení Dětské nemocnice FN Brno hodně povídali. Měli na to vzhledem k smutným okolnostem oba čas. „Myslím si, že teď už očkování svých dětí u manželky prosadil,“ domnívá se pan R. „Těm, co nenechají děti očkovat, bych povinně dal týden pobytu na ARO u dětí, které vakcína mohla od nemoci uchránit,“ vzkázal.

Matka mlčí

Blesk se snažil kontaktovat i mámu chlapce z Blanenska, aby jí dal možnost okomentovat, co ji k odmítání očkování vedlo, ale marně. Mluvčí nemocnice Pavel Žára pouze potvrdil, že se stav malého pacienta zlepšuje: „Chlapec je ve stabilizovaném stavu, s dobrou prognózou do budoucna.“

Nedala mu ani antibiotika?! Z dokumentů, které má Blesk k dispozici, vyplývá, že…

Matka u dětského lékaře podepsala nesouhlas s očkováním syna, protože je přesvědčená, že by u něj rozvinulo roztroušenou sklerózu. Nemocí údajně sama trpí.

● Otec přivezl 18. srpna chlapce k lékaři poté, co si zasunul do nosu zrezivělou knoflíkovou baterii. Tu mu vyndali a předepsali antibiotika, nosánek měl poraněný. Protitetanovou injekci maličkému nepíchli. Nenapadlo je, že dítě není očkované.

● 2. září, po 14 dnech »domácího léčení«, dělal dle popisu grimasy a začala se mu napínat kůže. Přidalo se nechutenství. Dokázal se jen napít. Matka mu údajně ordinované léky nedávala.

● O tři dny později nechal dětský lékař kloučka okamžitě převézt do nemocnice. Tam byl umístěn na oddělení JIP a po zhoršení stavu na ARO, kde mu museli otevřít průdušnici, aby mohl dýchat.

Video: Stopka pro lékaře, kteří systémově falšují potvrzení o očkování. Podle Prymuly popírají princip západní medicíny

Video
Video se připravuje ...

Stopka pro lékaře, kteří systémově falšují potvrzení o očkování. Podle Prymuly popírají princip západní medicíny redakce Blesk