I se svým malým dítětem proto rychle utekli z domu a schovali se u sousedů. Ještě předtím ale duchapřítomně zabouchli dveře do zahrady, jimiž se škrtič do místnosti dostal. Tím zabránili jeho úniku do zahrady.

Od sousedů pak vyděšení manželé alarmovali městskou policii. „Odchytář pak v domě objevil metrovou krajtu královskou. S použitím speciálních kleští a vaku se mu ji podařilo zajistit,“ řekl strážník Jakub Ghanem.

Původ je neznámý

Had skončil vzápětí v záchranné stanici. Odkud se dospělý samec krajty na pozemek u řečkovického domu dostal, zatím není jasné.

Při setkání s hladovou krajtou může jít i o život. Urostlá krajta dokázala například díky své pružné čelisti pozřít celého uhynulého krokodýla. To však nebyl případ krajty královské.

Velcí hadi se v ulicích Brna objevují ojediněle. Strážníci odchytili krajtu naposledy v roce 2010 před obchodem v Bystrci. V letech 2011 a 2013 pak v Židenicích a centru Brna narazili na hroznýše královské.

VIDEO: Takhle probíhal odchyt jedovaté mamby zelené, která utekla loni na podzim v Praze a několik dní děsila obyvatele Hlubočep.

Video
Video se připravuje ...

Takhle probíhal odchyt jedovaté mamby zelené. Policie České republiky