Program Dne dětí v Zoologické zahradě Brno připravuje charitativní organizace Velvet Smile. „S organizací spolupracujeme dlouhodobě a Den dětí pod její patronací se koná už čtvrtým rokem,“ řekl mluvčí zoo Michal Vaňáč.

 

Akce se letos koná v sobotu 9. června. „Rodiny s nemocnými a postiženými dětmi nebo oběti násilí se Dne dětí v Zoo Brno zúčastní jako každým rokem. Je to pro ně příjemný zážitek a změna,“ říká Věra Kadlecová z Velvet Smile.

 

Součástí letošního programu je malování na obličej, dětské tetování či karate vystoupení. „Zajímavostí je možnost si vyzkoušet takzvané skákací boty a vcítit se tak do života klokana,“ dodává mluvčí.

 

Zábava i pro autisty

Program je připraven i pro autistické děti. Ve spolupráci s ní je připravená překážková dráha, kterou dokáží překonat i děti-autisté. „Tato dráha je názorná, obsahuje barevné značky, děti běží, musí něco přeskočit, může si to zkusit každý,“ říká Kadlecová.

 

V brněnské zoo zazpívá i populární zpěvačka Victoria, která je zakladatelkou a patronkou brněnské charitativní organizace. „Vystoupí také líšeňský ochotnický divadelní spolek Marvánek, který zahraje pohádku O rozmazlených princeznách,“ prozrazuje Vaňáč.

Již tradičně se dětských dnů v brněnské Zoologické zahradě zúčastňují známé osobnosti – herci, zpěváci, moderátoři. „Pomáhají s krmením zvířat a zábavným komentářem,“ tvrdí mluvčí. 

Fotogalerie
11 fotografií

Více o dni dětí čtěte ZDE