Krajský soud v Brně nerozhodoval o tom, zda sexuchtivý penzista má jít do vězení či ne. Proti této části rozsudku okresního soudu se totiž nikdo neodvolal. Podmínka tak byla už předem pravomocná. Podle serveru novinky.cz dívka jen požadovala větší odškodné, a to čtvrt milionu korun.

Návrh státní zástupce nepodpořil

„Okresní soud zcela odhlédl od toho, že obžalovaný přímo před soudem nárok na uplatněný nárok uznal, a proto měl být přiznán v plném rozsahu. Částka se jeví být nepřiměřeně nízká s ohledem na to, že poškozená si ponese následky do konce života,“ zdůvodnila odvolání dívčina advokátka.

V požadavku ovšem zůstala osamocena. Na navýšení peněz neměl zájem jak senior, tak ani státní zástupce. „Jednání obžalovaného nelze bagatelizovat, ale stanovená částka je srovnatelná, jako v podobných případech, které došly až k Nejvyššímu soudu,“ vysvětlil státní zástupce.


Krajský soud v Brně poté odvolání zamítl, a to i z toho důvodu, že důkazů bylo jen velmi poskrovnu. Jiný senát krajského soudu v Brně nedávno změnil tříletý trest vězení na podmínku pro muže z Vyškovska, který minimálně půldruhého roku nutil k sexu nezletilou dívku. Když se verdikt dozvěděla, okamžitě se pokusila spáchat sebevraždu.

VIDEO: Muž (37) z Ostravy se vrhl na dívku (18) v černých legínách. Policie ho dopadla díky kamerám.

Video
Video se připravuje ...

Muž (37) z Ostravy se vrhl na dívku (18) v černých legínách. Policie ho dopadla díky kamerám. PČR