„S ohledem na osobní a majetkové poměry, které nám obžalovaný popsal, jsme došli k závěru, že v této krajní situaci, a je to hraniční případ, je možno ještě poskytnout šanci, aby obžalovaný prokázal, že to jednání bylo zcela mimo jeho běžný způsob života a že se nebude opakovat,“ těmito slovy zdůvodnila šokující podmínku soudkyně Mária Petrovková.

Znásilňovaná nezletilá dívka, která je nyní po pokusu o sebevraždu na psychiatrii, přitom serveru seznamzpravy.cz sdělila, že ji znásilňoval až pětkrát týdně, kdykoliv se mu zachtělo. Za tu dobu to mohlo být až dvěstěkrát!

Své rozhořčení už dávají najevo mnohé známé osobnosti. „Jsem z toho úplně špatná,“ uvedla např. zpěvačka Ewa Farna. Herečka Aneta Krejčíková rovnou soudce vyzývá: „To je na odevzdání soudcovského taláru. Morální talár byl již odevzdán!“ Zhnusena je i někdejší Miss České republiky a moderátorka pořadu Sama doma Lucie Křížková.

O případ se zajímá ministr spravedlnosti Pavel Blažek, který na sociálních sítích uvedl: „Dnes jsem hovořil s předsedou Krajského soudu v Brně a byl jsem ujištěn, že po doručení rozsudku soud ještě sdělí veřejnosti odůvodnění svého rozhodnutí.“

Předsedou trojčlenného senátu byl Miroslav Novák, který se v minulosti paradoxně dostal do opačné situace. V 90. letech, když byl ještě okresním soudcem ve Žďáru nad Sázavou, odsoudil za znásilnění Jana Šafránka (tehdy 19), který strávil rok ve vězení. Pak ovšem policisté dopadli pravého pachatele a stát mu musel vyplatil odškodné 4,8 milionu korun.

VIDEO: Novináři čekají na soud s Cimickým, 4. ledna 2024.

Video
Video se připravuje ...

Novináři čekají na soud s Cimickým, 4. ledna 2024 Blesk.cz