„O požáru na ulici Družstevní se naše operační středisko dozvědělo v 19 hodin. To vyhlásilo 2. stupeň požárního poplachu. Na místo vyjelo 11 jednotek včetně speciální techniky,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.


V tu dobu byl již jeden z bytů zcela v plamenech a ty navíc šlehaly i na chodbu. „Nasadili jsme proti nim dva proudy. Na místo vyjel protiplynový automobil z Brna pro výměnu dýchací techniky a evakuační autobus z Tišnova, který poskytl zázemí pro obyvatele domu,“ pokračoval Mikoška.

Mezitím další hasiči vyváděli z domu lidi ohrožené požárem. „Jednalo se o sedm obyvatel,“ upřesnil mluvčí hasičů. Ihned si je přebírali záchranáři, kteří na místo vyslali pět vozů včetně velkokapacitní sanitky.


„Ošetřili jsme čtyři lidi, naštěstí nikdo z nich neutrpěl vážné zranění a bylo možné je ponechat na místě,“ uklidnila mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

Šok nastal, když hasiči začali zjišťovat příčiny požáru. „Chlapeček byl nespokojený, že se přestěhoval do nového bytu, a zapálil si hračky. Takhle to vzniklo. Začalo všechno hořet. Utíkali jsme dolů, zachraňovali jsme lidi a tahali z baráku. Pro ty z horních pater už nešlo jít,“ popsala hrůzu nájemnice pro CNN Prima NEWS.


Požár zcela zničil jeden z bytů a kouř poškodil další bytové jednotky. Škoda se bude podle hasičů pohybovat v milionech korun.

Dům zůstal po požáru odpojený od energií a je neobyvatelný. „Spolu s vedením obce jsme proto řešili náhradní ubytování. To bylo nakonec nutné pouze pro 3 obyvatele. Ostatní si bydlení zajistili u svých příbuzných a známých, případně jiným způsobem,“ dodal Mikoška.

VIDEO: Panelák v Českém Těšíně zachvátil mohutný požár.

Video
Video se připravuje ...

Panelák v Českém Těšíně zachvátil mohutný požár. fb

Fotogalerie
11 fotografií