V případě prvního požáru jsme vyhlásili 3. stupeň požárního poplachu a vyslali na místo 135 hasičů z 26 jednotek. Nasadili jsme i dva vrtulníky s vaky na vodu a dron, který monitoroval skrytá požářiště. Požárem byla zasažena plocha přibližně 25 hektarů,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Chytlo to vedle

Požár, který vypukl kolem 15. hodiny, hasiči zcela zlikvidovali až kolem deváté večer. O hodinu později, když většina jednotek už odjela na své základny, začal hořet les a náletové dřeviny je o několik set metrů dál, než bylo první požářiště.

Video
Video se připravuje ...

V Býkovicích na Blanensku vypukl lesní požár. Twitter HZS JMK

Opět jsme museli vyhlásit 3. stupeň poplachu. Tentokrát byla zasažena plocha přibližně 100 krát 100 metrů (zhruba velikosti fotbalového hřiště - pozn. red.). Povolali jsme 19 jednotek hasičů. Před půlnocí jsme dostali požár pod kontrolu a na místě ponechali jednotky dobrovolníků až do rána. Úplnou likvidaci požáru ohlásil velitel zásahu ve čtvrtek v devět ráno,“ upřesnil Mikoška.

Při zásahu se zranil jeden z hasičů, který po ošetření na místě dál pokračoval v hašení. Příčiny požáru a vzniklá škoda zatím nejsou stanoveny.
Fotogalerie
33 fotografií