To odvolací senát Krajského soudu v Brně nyní smetl ze stolu. Neuspěl ani žalobce, který požadoval zpřísnění trestu - pět let vězení.

„Obžalovaný ponižoval dceru tím, že zpochybňoval její nemoc, říkal jí, ať chcípne. Zakazoval její matce, aby s ní byla v nemocnici,“ popsal situaci soud.

„Nebral ohledy na její aktuální zdravotní stav, který bagatelizoval, říkal jí, že si vymýšlí, za nemoc se jí vysmíval a vulgárně jí nadával,“ stojí v popisu jednání, které zveřejnil web novinky.cz

Vystresované dítě

Otec dívce dokonce vyčítal, že bere jídlo z lednice. Od ukončení léčby ji i matku neustále vyhazoval z bytu, což u školačky vyvolávalo stres, s ním spojené bolesti břicha a strach z chování obžalovaného. Nakonec muž ještě napadl dívčinu matku, když mu oznámila, že od něj odejde.

 „Tahal ji za vlasy a strkal do ní, kdy jí vyhrožoval, že když odejde, tak už ji nikdo nikdy nenajde, že jí ustřelí hlavu,“ popsal soud.

Odvolání proti původnímu rozsudku podal také žalobce, který žádal pro otce pětiletý trest. „Dcera obviněného byla velmi vážně onkologicky nemocná, bála se otce, bála se o život matky, kdy strachy nemohla v noci spát. Otec péči o ni komplikoval svým přístupem, neuznával její onemocnění a nebral ohled na její problém, což pociťovala jako těžké příkoří,“ vysvětlil, proč požaduje zpřísnění trestu.

 

Oběť jsem já, tvrdil tyran

Obžalovaný otec se naopak sám stavěl do role oběti a tvrdil, že pohled dcery byl téměř formován její matkou a babičkou. Sám prý hodně pracoval i proto, aby matka mohla být s nemocnou dcerou. Postěžoval si i na to, že ho dívčina matka prý vykreslovala ve špatném světle.

Odvolací senát v čele s Lenkou Králíkovou nakonec nenašel důvod k zásahu u obžaloby ani u obhajoby. „Z provedených důkazů vyplynuly konkrétní situace a chování obžalovaného a nutno zdůraznit, že tyto se opakovaly. Bylo prokázáno, že nezletilá trpí psychosomatickými obtížemi a je u ní přítomen strach z chování otce,“ konstatovali soudci. Verdikt je tak pravomocný.

VIDEO: Desatero snížení rizika vzniku rakoviny.

Video
Video se připravuje ...

Desatero snížení rizika vzniku rakoviny Videohub