Na sociální síti zveřejnil video, ve kterém vyhrožoval, že bude chodit po ulici a nožem bodat Ukrajince. Kriminalisté z odboru extremismu a terorismu pražské policie ho dopadli a obvinili z trestného činu násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci,“ uvedli policisté.

Násilí proti skupině obyvatel se podle trestního zákoníku dopustí ten, kdo skupině lidí vyhrožuje usmrcením, ublížením na zdraví nebo způsobením škody velkého rozsahu. Šest měsíců až tři roky vězení hrozí obviněnému v případě, že lidem vyhrožuje pro jejich rasu, příslušnost k etnické skupině, národnost, politické přesvědčení nebo náboženské vyznání.

Za loňský rok policie podle statistik registrovala 62 trestných činů, které kvalifikovala jako násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci. Objasnila polovinu z nich. Do konce letošního září pak kriminalisté vyšetřovali 36 těchto trestných činů.

Video
Video se připravuje ...

Rakušan po vládě: O Fialovi v Izraeli, teroristech z Hamásu, propalestinských protestech i milionech pro Ukrajinu ČTK/Blesk Zprávy