Při kontrole Nádražní ulice spatřila hlídka dva muže zaklesnuté do sebe a válející se na zemi tramvajového ostrůvku. Strážníci okamžitě zakročili a souboj bez vítěze ukončili.

„Muži strážníky ujistili, že nejsou zranění a lékařské ošetření nepotřebují. Zároveň jim vysvětlili, že rvačce předcházela slovní rozepře, kdo koho ale napadl jako první, se shodnout nedokázali,“ popsala vysvětlení obou výtržníků mluvčí městské policie Markéta Skřivánková.

Jednadvacetiletý mladík a jeho o deset let starší sok muž tak budou narušení občanského soužití vysvětlovat úředníkům a nejspíš neuniknou pokutě.

Na zloděje vydali zatykač

Jen o pár hodin dříve zamířila jiná hlídka do nákupní galerie v centru města, kde ostraha supermarketu odhalila údajného zloděje. Muž (23) se prý neúspěšně pokusil projít kolem pokladny s nezaplacenými potravinami za 150 korun. Podle pracovníků však nešlo o jediný prohřešek, kterého se v této prodejně za poslední dobu dopustil.

„Ověřením osobních údajů navíc hlídka městské policie zjistila, že na mladíka podezřelého z majetkového přestupku byl vydán zatykač,“ upozornila mluvčí.

Ještě než skončil poberta v rukou republikové policie, vyfasoval od strážníků za krádež několikatisícovou pokutu.

VIDEO: Policie zasahovala u rvačky svatebčanů

Video
Video se připravuje ...

Policisté vyjížděli ke rvačce 60 hostů svatby. Aktu.cz