Zdeněk pravidelně rehabilituje v Klimkovicích, peníze na nákladnou léčbu posílají přátelé a především jeho kolegové z jihomoravské záchranky. Solidarita je dalším impulzem, který mu pomáhá při návratu „zpět“.

Zdeněk už dávno neleží, ale sedí na vozíku. Může přijímat prakticky jakoukoliv stravu včetně své milované svíčkové a zákusků. Jeho rehabilitace se zaměřuje také na dechová cvičení a logopedii.

Bolest nepřiznám

V současnosti začal hýbat nohama a rukama a může sám sedět a také odpovídá na vzkazy přátel. „Vydržet to musím se zatnutýma zubama. Zdejší primář řekl, že to bude na dlouho a hodně bolesti. Tak zatnu zuby a bolest nepřiznám,“ vzkázal z Klimkovic Zdeněk.

Tomu se obrátil život vzhůru nohama v sobotu 9. září 2017. Po skončení služby u jihomoravské záchranky ho při cestě domů skolila cévní mozková příhoda.

Děkuji za peníze na léčbu

Každodenní cvičení má jasný cíl. „Teď stále posiluju nohy a ruce. Přeji si postavit se na nohy bez dlah,“ vyslovil Zdeněk své přání.

Po boku Zdeňka stojí dlouholetá láska Veronika, se kterou se letos oženil. Přátelé posílají také povzbuzující vzkazy. „Ještě jednou děkuji všem, co mi posílají peníze na léčbu, a kolegům a kolegyním z jihomoravské záchranky. Že na mě nezapomínáte a držíte mně pěsti. Těším se, až vám to řeknu osobně,“ dodal Zdeněk.

Příspěvek pro nezlomného Zdeňka

Pokud byste chtěli záchranáři Zdeňkovi pomoci, můžete poslat příspěvek na transparentní účet 5593934329/0800. Do poznámky napište: pro Zdeňka.