Kde strávníkům nejvíce chutná?

V podniku s názvem Jídelna Labuť. Toto velmi populární chomutovské obědové místo ovládlo hlavní kategorii a přeskočilo třeba i Kavárnu co hledá jméno. Ta skončila na druhém místě a Červený Jelen obsadil bronzovou příčku.

Autor: Gastropodnik

Ačkoliv má vítězný podnik v názvu slovo jídelna, nejde o žádnou klasickou “táckárnu“. „S přítelem jsme chtěli vymýtit klasické představy o jídelnách, kde se vaří z ne zrovna kvalitních a nejčerstvějších surovin. My zastáváme názor, že i v jídelně se může vařit poctivě a s láskou. Super suroviny, super chutě, žádný šolich,“ říká Petra Knoblochová, spolumajitelka Jídelny Labuť.

A co byste měli přijet do Chomutova ochutnat? „Máme tři hlavní speciality. První je chilli bůček po thajsku s jasmínovou rýží a zelným salátem. To je u nás asi nejpopulárnější pokrm. Velmi oblíbené mezi našimi hosty jsou také hovězí líčka na červeném víně a hovězí svíčková pečeně s karlovarským knedlíkem,“ dodává Petra Knoblochová.

Autor: Gastropodnik

Jaké další podniky získaly ocenění?

Kromě hlavní kategorie byly vyhlášeny i zákaznicky nejoceňovanější podniky loňského roku, které využívají platební systém Qerko: 

  • Nejoblíbenější podnik - Brambory, Praha
  • Nejlepší obsluha - MaKa Coffee, Lysá nad Labem
  • Nejlepší jídlo - Sia, Praha
  • Nejlepší prostředí - Etapa, Praha
  • Nejlepší obědové jídlo - Srdcovka, Ústí nad Labem

Chtěla bych moc pogratulovat vítězům ve všech kategoriích k zaslouženému titulu. Jsme nadšení obrovským zájmem, který první ročník této ankety vyvolal. Počet nominací a hlasů ve finále se vyšplhal k celkovým 30 000, což svědčí o neustále rostoucím zájmu o téma gastronomie. Ocenění směřujeme také k partnerům za jejich podporu a fantastické ceny pro naše hlasující,“ shrnula Markéta Bohumská, manažerka komunikace ve společnosti Qerko.

Na kompletní výsledky prvního ročníku ankety Gastropodnik roku 2023 a vylosované výherce cen z řad hlasujících se můžete podívat na webu www.gastropodnikroku.cz.

Druhý ročník soutěže už se rýsuje

Pokud se ptáte, jestli se z ankety Gastropodnik roku stane každoroční tradice, tak ano. Z Qerka, hlavního pořadatele akce, jsou slyšet smělé plány pro další ročníky, které by měly být mnohem větší a zajímavější. „Hned, jak vyhodnotíme úspěšnost prvního ročníku, začneme postupně přemýšlet o dalším a sestavovat jeho obrysy. Rádi bychom tuto akci rozšířili o další zajímavé soutěžní kategorie a o lákavější ceny. Také se už bavíme o uspořádání galavečeru s osobním předáváním cen,“ uzavírá Bohumská.