Autor: PROJEKT ŠANCE

Vstupenky od 950 Kč do 2 500 Kč prodává společnost Ticketmaster, ale posadit se můžete i do exkluzivní první řady, kde byste mohli s Ondřejem Havelkou doslova stepovat. Čtyři vstupenky si ale musíte úspěšně vydražit v charitativní aukci Umělci „dětem ulice“.

Projekt Šance, kterému je koncert věnován, se „dětem ulice“ snaží pomáhat 28 let. Zdražování vyvolalo nejistotu a některé firmy s navázaným dlouhodobým partnerstvím v lepším případě musely podporu snížit, v horším případě partnerství ukončily úplně a není jisté, zda někdy bude obnoveno.

Stylizace koncertní show sleduje ve všech detailech typické dobové způsoby, počínaje kostýmy a účesy interpretů a celkovou režií představení konče.
Autor: PROJEKT ŠANCE

Projekt Šance založil v roce 1995 László Sümegh, výtvarník a terapeut. V rámci sdružení otevřel pro klienty streetcentrum, kde funguje program První pomoc v nouzi, a zprovoznil Dům Šance, kde běží program pracovní terapeutické dílny, díky které se už mnoho mladých lidí dostalo z ulice do běžného života.

Projekt Šance nepomáhá obvyklým způsobem. Sám zakladatel k tomu říká: ,,Není umění někomu v nouzi dát najíst, ale naučit ho na jídlo si vydělat. Nepatříme mezi organizace, které ve své, ač chvályhodné, snaze podporují zaběhlý systém jednorázové návykové pomoci, čímž utvrzují svoje klienty v tom, že roli ,,potřebných“ mají možnost přijmout navždy a mohou společnost žádat o pomoc až do konce svého života. Naopak. Snažíme se klientům pomoci, aby se postavili na vlastní nohy a nežili na účet daňových plátců.Těm, kteří mají zájem změnit svůj život, nejprve v našem Domě Šance nabídneme jednoduchou pracovní terapii, při níž je učíme sociálním a pracovním návykům. Později takto připraveni pokračují brigádou především tam, kde naše klienty znají, například v hotelech Hilton, s nimiž dlouhodobě spolupracujeme a kde se s pomocí Projektu Šance snaží trvale změnit svůj život – bydlí, pracují, platí daně a zakládají rodiny. Naše pomoc, to je dobrá vůle našich dárců i nás, kteří pomáháme, a nikomu ji nenutíme. Jedna věc je, že někdo chce pomoc, a druhá věc je, zda je na pomoc připraven. V některých případech to znamená mnoho malých krůčků a také mnoho let, aby ta spolupráce skončila pro klienta úspěchem. Ne vždy se to ale podaří.“

Koncert se uskuteční 7. září 2023 ve slavné Smetanově síni Obecního domu v Praze. Benefiční koncerty Projektu Šance bývají zcela vyprodané. Zajistěte si své vstupenky včas.
Autor: PROJEKT ŠANCE

Dlouhodobou záštitu nad činností spolku drží Marta Kubišová, Saskia Burešová, Petr Janda nebo pomocný biskup pražský Václav Malý.

Více informací o benefičním koncertu Ondřeje Havelky a jeho Melody Makers „Poklad na stříbrném plátně“ naleznete zde.

Další informace jsou na www.ProjektSance.cz nebo můžete do spolku napsat na info@sance.info, případně rovnou volejte asistentovi Pavlovi na mobil: 721 270 250.

Činnost spolku můžete podpořit finančně na číslo účtu:

51-1603950237/0100, s variabilním symbolem 2023.