Správný výběr  

Ručníky a osušky jsou velmi důležitou součástí našich domácností. Vybíráme je s ohledem na jemný povrch, dostatečně savý materiál a přizpůsobivý design. Nejen tyto vlastnosti jsou podstatné pro nás a naše maximální pohodlí. Je dobré zaměřit se také na gramáž, protože platí, že čím je její hodnota vyšší, tím více jsou ručníky kvalitnější a odolnější proti mechanickému poškození. To nejlepší, co pro sebe můžeme pořídit, jsou výrobky o gramáži 450 g/m2 a výše, které přinesou zaručenou kvalitu. 

Dnes už se neprodávají pouze ručníky, ale také osušky, které se od klasických ručníků téměř neliší. Akorát poskytují větší komfort, neboť mají větší rozměry. Své místo si na českém trhu stále více získávají také bambusové ručníky a osušky pro mnoho pozitivních vlastností, které jejich využívání přináší.

Autor: VIOLET MOON, s.r.o.

Proč právě bambus?

Stále více se objevují alergické reakce v užívání nejrůznějších textilií. Výrobci se tomu snaží zamezit, a proto se do popředí dostávají výrobky z bambusu. Bambusové vlákno pochází z míst s velmi šetrným přístupem k přírodě, kde se neužívají pesticidy ani další nebezpečné látky. Bambus je hypoalergenní materiál, který dobře odolává plísním a všem možným bakteriím a roztočům. Navíc přináší skvělé antistatické vlastnosti. Díky vynikajícím vlastnostem jsou bambusové ručníky dobrou volbou pro děti a osoby s alergiemi či citlivou pletí. Bambus je zárukou vysoké kvality a přináší spoustu již výše zmíněných výhod.  Kromě toho je to opravdu příjemný a hebký materiál na dotek.

Po koupeli i do sauny

Bambusové ručníky a bambusové osušky jsou stále více vyhledávané výrobky u všech věkových kategorií. Bambus se využívá klasicky po koupeli, ale je vhodný i do sauny, kde je vysoká vlhkost vzduchu. Díky svým jedinečným vlastnostem je bambusové vlákno pevnější a dokáže pojmout až čtyřikrát vyšší savost než bavlna.

Vybírejte vždy u ověřených prodejců, kteří poskytují maximální kvalitu. Odborníkem v oblasti bytového textilu je internetový obchod RodinneBaleni.cz, který přináší nejen funkční bambusové ručníky a osušky, ale i další důležité výrobky do domácnosti.Pokud vás cokoliv zajímá, nebo byste se chtěli na cokoliv zeptat, neváhejte tento e-shop navštívit, a se dozvíte veškeré podstatné informace. 

Autor: VIOLET MOON, s.r.o.