Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Co vadí Čechům na pivu v hospodách? Zjistili jsme to!

/
  • Rozdíl mezi dobře (vpravo) a špatně načepovaným pivem
    Rozdíl mezi dobře (vpravo) a špatně načepovaným pivem (Strážci výčepu)
    13. prosince 2016 ● 00:00

    Z průzkumu ppm factum research jsme zjistili, co Čechy odrazuje od pití piva v hospodách. Je to příšerně načepované pivo, které pak chutná spíš jako splašky než jako národní nápoj. S některým z mnoha pivních hříchů se za poslední rok setkalo ohromujících 67 % pivařů.  A co na to pivovary? Některým to naštěstí není fuk a snaží se hospodským pomáhat. Protože pořád platí, že pivo se v pivovaru sice vaří, ale výčepní ho dělá. 

  • 1.

    Je to upatlané!

    Od rtěnky, mastnoty i prachu To nechcete
    Autor: Strážci výčepu

    Špinavá sklenice! Tak tohle je klasika. Špatně vymytá sklenice v sobě nikdy nemůže mít dobré pivo, i kdyby ho v pivovaru uvařili sebelíp. Což poznalo 39 % z nespokojených pivařů. A nemusí to být zrovna na první pohled mastné sklo nebo otisk rtěnky, špínu ve skle odhalí i řetízkování piva. Toho si všimla téměř třetina (29 %) nespokojených pivařů.

  • 2.

    Neviditelná pěna a „archivní“ pivo z výčepu

    Kam se poděla pěna... Umřela čekáním
    Autor: Strážci výčepu

    Nízkou pěnu místo husté krémové čepice, která by měla pivo zdobit, dostalo v posledním roce 46 % nespokojených pivařů. S pivem, jehož archivní chuť pivní znalce opravdu nepotěší, se v posledním roce setkalo 43 % pivařů, kterým v posledním roce přistál na stole nějaký prohřešek. Dostat zvětralé pivo skutečně není příjemný zážitek. 

  • 3.

    Nedošlo, ani kdyby se rozkrájeli!

    Na podmíráka většinou lidi nepotřebovali ani šupléru
    Autor: Strážci výčepu

    Nekorunovaným králem všech pivních nešvarů se stává...  Jak jinak než  podmírák! Pivo, které spíš dojde samo domů, než aby došlo na rysku, dostalo na stůl na 65 % dotázaných pivařů.

  • 4.

    Mlčí, ale neodmění

    Mistr na https://www.facebook.com/strazcivycepu/
    Autor: Strážci výčepu

    To, že jsme my Češi národ pivařů, potvrzuje nejen spotřeba piva na hlavu, ve které jsme stále jedničkami, ale i to, že nám špatně načepované pivo dokáže pořádně zkazit náladu. Průzkum však poukázal na zajímavou věc. Na špatné pivo obsluhu upozorní pouze 42 % z nespokojených pivařů. Ostatní raději mlčí. Hospodští mohou nespokojenost vytušit až při placení. Tři pětiny lidí jim totiž za zkaženou chuť nedá spropitné. Hrůzná čísla mírní ale fachman z oboru. „Vidím poslední dobou snahu jak pivařů se ozvat, tak i výčepních se pivních hříchů vyvarovat. Obrazili jsme za poslední měsíce spoustu hospod, učíme hospodské se o pivo starat a dávat lidem na stůl perfektně načepované pivo. Vždyť Češi jsou znalci a šidit je by byla ostuda,“ říká Jan Kropáč, Mistr výčepní Gambrinus a jeden ze Strážců výčepu Gambrinus. 

Dnešní horoskopy