A co když spánková hygiena napomáhá?

Zlepšit spánek můžete i díky doplňkům stravy, které podporují spánkovou kvalitu i jeho délku.

Uklidnění před spánkem

Magnesium pomáhá snižovat stres, uvolňovat svaly a zlepšovat náladu. Ještě lepší je kombinace hořčíků s dalšími látkami. Varianta hořčíku pro spánek, která se nazývá Sleep Magnesium, například obsahuje komplex zklidňujících látek pro relaxaci, duševní pohodu, rychlé usínání a kvalitní spánek. Ve Sleep Magnesiu se zkombinovala patentovaná forma hořčíku ve vysoce vstřebatelné chelátové formě MagChel® spolu s aminokyselinou GABA, L-theaninem, šťávou z višně a vitamínem B6. Tyto látky společně působí na nervový systém, zmírňují tělesné i duševní napětí, zkracují dobu usínání a zkvalitní spánek.

Dopřejte si rychlejší usínání a kvalitní spánek
Autor: Brainmarket.cz

Rychlejší usínání

Noc co noc doufáte, abyste neusnuli až u sté ovečky? Spánek k sobě můžete zkusit přivolat i doplňkem stravy. Sleep Faster představuje komplex 8 aktivních látek, které podpoří rychlejší usínání i kvalitní spánek v průběhu celé noci. Látky obsažené ve Sleep Fasteru nejen zlepšují kvalitu spánku, ale také snižují napětí, tlumí stres, zklidňují organismus a podporují regeneraci.

Pomoc vaší epifýze

Epifýza je malá žláza v mozku, která produkuje hormon spánku melatonin. Množství jeho vylučování do vašeho těla se přitom odvíjí od toho, jestli je tma nebo světlo. Výdobytky moderního světa proto zásadně narušují správnou produkci melatoninu.

Melatonin pomáhá udržovat spánek v různých fázích, od lehkého po hluboký a REM fázi. Někdy však může být jeho produkce narušena kvůli stresu, cestování, změně časových pásem, stárnutí nebo modrému světlu. V takových případech se vám bude hodit melatonin doplňovat přírodní cestou. Narozdíl od melatoninu syntetického nenarušíte svou vlastní tvorbu tohoto důležitého spánkového hormonu. Významným pomocníkem je také nošení brýlí blokujících modré světlo alespoň hodinu před spánkem.

TIP: Další rady na kvalitnější spánek najdete na blogu BrainMarketu.

Významným pomocníkem je také nošení brýlí blokujících modré světlo alespoň hodinu před spánkem.
Autor: Brainmarket.cz