Neúprosná matematika kalorií

Ať už se snažíte hubnout dietou, cvičením, nebo obojím zároveň, platí pořád stejná pravidla hry. Hubnutí začíná až ve chvílí, kdy spalujete více energie, než přijímáte.

Nový rok je určitě ideální doba pro životní změny a teď v únoru už můžete zhodnotit, jak se vám předsevzetí daří dodržet. Statistika bohužel říká, že většině z vás to nejde podle představ a jen málo předsevzetí dožije Valentýna.

Pojďme se proto podívat na nejčastější překážky i chyby, které úspěšné hubnutí zaručeně zkomplikují. A také si povíme něco o ketodietě, jako nadějnému stylu hubnutí v protikladu „staromódním“ způsobům.

Autor: KetoFit

Jak pečlivě si ale kalorie evidujete?

Znáte svůj optimální denní příjem kalorií a svoji míru aktivity? Možná to děláte jen tak podle pocitu, což je téměř zárukou neúspěchu. Je potřeba to vzít zodpovědně:

  • určit svůj optimální denní příjem kalorií a jíst aspoň o 20 % méně,
  • určit kalorickou hodnotu všeho, co jíte,
  • pečlivě si to evidovat,
  • pro určení výsledků použijte BMI kalkulačku.

Jde vám z toho hlava kolem? Pak to asi nebude vaše cesta. Raději si najděte už sestavený jídelníček, který můžete dodržovat, nebo rovnou sáhněte po odborně sestavených programech pro keto dietu.

Autor: KetoFit

Přejídání dietními potravinami

Tohle je velmi typický scénář. Nastudovali jste si, co je zdravé a dietní a pak jste tím zaplnili vaši spíž a ledničku. S pocitem „Po tomhle přece nepřiberu“ si pak dopřáváte zdravých dobrot podle libosti. Pokud jste pozorně přečetli předchozí odstavec o počítání kalorií, už tušíte, kde může být chyba. Nízkotučný jogurt, celozrnné pečivo a ovoce mají přeci také svoji kalorickou hodnotu!

Pokud jste ten typ, který si jídlo neumí odepřít, pak zvažte už zmíněnou keto dietu. Tam všechno funguje trochu jinak a spoustu oblíbených dobrot si můžete dále dopřávat. Dostaneme se k tomu opět za malou chvíli.Sladké prohřešky

Autor: KetoFit

Neodolatelná chuť na sladké už překazila hubnutí milionům žen a není se co divit. Na cukr se dá vypěstovat závislost stejně, jako na alkohol, nebo cigarety. Pokud víte, že je to i vaše slabost, zkuste své choutky rafinovaně podvést. Mlsejte sladké bez cukru nebo s nízkou kalorickou náloží! (samozřejmě s mírou, vše má svoji kalorickou hodnotu).

Nejlepší sladkosti, které si můžete dopřát při dietě, jsme objevili právě v sortimentu programů proteinové diety (keto diety) – FitKao proteinový nápoj z horké čokolády, sladké tyčinky a dezerty. Jejich ohromná výhoda je, že neobsahují cukr, ale ani téměř jakékoliv sacharidy. A právě ty jsou největším původcem nechtěných kalorií.

Komplikované diety

Možná to dobře znáte. Nastudovali jste si dietní plán, máte jasnou představu, co budete jíst a jste plní odhodlání. Pak ale přijdou každodenní povinnosti, pracovní cesty, nebo cestování o víkendu. Dodržovat stanovený plán a shánět dietní potraviny je najednou mnohem složitější. Všechno směřuje tomu, že ve slabé chvilce uděláte nějaký přešlap a celý plán se hroutí jako domek z karet. Co s tím?

Potřebujete zkrátka pevně nastavený jídelníček a takovou dietu, která může cestovat s vámi. To může být třeba krabičková dieta, speciální koktejly, které zasytí, ale nepřidají moc kalorií, nebo speciální programy pro keto dietu. Tu už jsme nakousli několikrát, a tak se na ni konečně podíváme zblízka.

Autor: KetoFit

Ketodieta pro snadné hubnutí

Ketodieta je v posledních letech stále více rozšířená. Oblíbili si ji snad úplně všichni včetně celebrit, které se tím pravidelně chlubí na Instagramu. Když se zamyslíme „Proč je keto dieta tak populární?“, nabízí se jednoduchá odpověď: „Protože funguje, strčíte ji do kabelky a není komplikovaná.“

Našli jsme řadu příběhů žen, které na keto dietě shodily desítky kilogramů a není vůbec výjimkou, že to jde rychle! To nás přimělo prozkoumat princip hubnutí s keto dietou.

Autor: KetoFit

Spočívá hlavně ve striktním omezení všech sacharidů, díky čemuž organismus přepne do stavu tzv. ketózy. Protože tělu odepřeme primární zdroj energie – sacharidy – přepne na spalování tuků a pustí se i do tukových zásob.

I keto dieta má ale svoje úskalí. Díky omezené konzumaci ovoce i cereálií mohou chybět vitamíny a jiné důležité látky. Je proto více než rozumné podstoupit keto dietu s odborně sestavenými programy jídel, jako je třeba český KetoFit - dieta roku 2020. Výhod je u takového systému několik:

  • nemusíte pořád řešit, co bude jíst,
  • máte jistotu, že vám nechybí důležité živiny,
  • keto jídla si snadno vezmete s sebou na cesty,
  • máte k dispozici i sladké dobroty, které nezhatí vaše hubnutí.
    Autor: KetoFit

Dejte předsevzetím novou šanci

Myslíte-li to s hubnutím vážně, nevzdávejte to! Jak vidíte, kromě běžné diety a intenzivního cvičení se nabízí i jiné možnosti, které jsou mnohonásobně účinnější. Pokud zvolíte právě keto dietu, máte na své straně statisíce dalších, kteří jí úspěšně podstoupili a dělí se o své zkušenosti a úspěchy třeba tady na Facebooku.

Přejeme vám, ať to letos zvládnete a příští rok už si můžete dát nová, zábavnější předsevzetí.