Lenka Chybová tehdy zažila obrovský šok, teď ale hlásí radostnou zprávu. Stala se maminkou! „Honzík přišel na svět 20. srpna, vážil 3100 gramů a měřil 50 cm. Porod byl dost náročný, ale zvládla jsem to,“ popsala Blesku šťastně.

Její zesnulý partner ji u porodu za ruku láskyplně nedržel, sama ale na „těžkou hodinku“ nebyla. „Byla se mnou Honzova mamka. Malý nám dělá samou radost, je podobný tatínkovi,“ usmívá se přes všechnu psychickou bolest ze ztráty partnera novopečená maminka.

Cesta z dětského domova

Lenka má za sebou poměrně složitý životní příběh. Vyrůstala v dětském domově, po odchodu z ústavu se ale postavila na vlastní nohy, zamilovala se a těšila, že s Honzou založí rodinu. O miminko se snažili dva roky.

Opilý řidič

Děsivá nehoda u obce Houžná směrem na Lenoru 17. července ale vše změnila. Řidič auta, který měl v krvi přes dvě promile alkoholu, nezvládl řízení a narazil s vozidlem do stromu. Z místa nehody odešel, policisté ho podle krajské policejní mluvčí Štěpánky Schwarzové vypátrali zraněného necelé dva kilometry od místa tragédie.

Lenčin Honza  na místě spolujezdce zemřel na místě. „Kluci se potkali náhodně. Přítel udělal osudovou chybu, že se nechal vézt opilým kamarádem,“ popsala pro Blesk.cz Lenka, která se snaží s celým neštěstím vyrovnat. V současnosti žije u rodičů svého Honzy. „Beru je jako rodiče. Mám tu i s maličkým zázemí,“ dodává mladá žena s tím, že nešťastnou událost řeší policie i právníci.

Přátelé pro Lenku a její miminko založili sbírku na dobročinné platformě Donio, která ještě poběží několik dní. „Vybraná částka bude použita na zajištění každodenního života maminky samoživitelky a jejího syna Honzíčka. Vybrané peníze zajistí alespoň trochu jistoty v tak obtížné době pro Lenku a jejího syna,“ píšou autoři sbírky. Všech dárců si velmi váží i Lenka. „Všem moc děkuji,“ vzkázala přes Blesk.

Video
Video se připravuje ...

Podstatné úkony první pomoci Videohub

 

Fotogalerie
16 fotografií