Tvarůžková pomazánka
Potřebujeme: 100 g olomouckých tvarůžků 2 vrchovaté lžíce tvarohu 1 lžíci másla 3 stonky jarní cibulky
Postup: Tvarůžky můžeme buď rozmačkat vidličkou, nebo je nakrájet nadrobno. Promícháme je s tvarohem, změklým máslem a přidáme také nadrobno nakrájenou jarní cibulku (nebo třeba medvědí česnek). Teď už jen dobré pečivo a naprosto dokonalá dobrota je na světě!
Pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy
Potřebujeme: 80 g polotučného tvarohu 60 g gorgonzoly či nivy 1 hrst hroznového vína 1 hrst oříšků dle chuti 1 – 2 lžíce polotučného mléka
Postup: V misce smícháme tvaroh s nastrouhanou gorgonzolou (popřípadě nivou) a troškou mléka. Pokud chcete směs opravdu jemnou, tak ji rozmixujte. Přidáme ještě nadrobno nakrájené hrozno, nasekané oříšky a můžeme podávat.
Pomazánka z pečených červených paprik
Potřebujeme: 500 g červené papriky kapie 100 g lučiny hrst bazalky 1 stroužek česneku špetku soli
Postup: Papriky omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a vyskládáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Zchladlé papriky očistíme od slupky a zrníček a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme je s lučinou, stroužkem česneku, solí a bazalkou.
Avokádová pomazánka
Potřebujeme: 1 avokádo 50 g lučiny ½ cibule 1 lžičku citronové šťávy (5 ml) sůl pepř
Postup: Avokádo rozmačkáme společně s lučinou a promícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme ještě menší lžičku citronové šťávy.
Recept: Hermelínová pomazánka Videohub