Tvarůžková pomazánka

Potřebujeme: ’ 100 g olomouckých tvarůžků ’ 2 vrchovaté lžíce tvarohu ’ 1 lžíci másla ’ 3 stonky jarní cibulky

Postup: Tvarůžky můžeme buď rozmačkat vidličkou, nebo je nakrájet nadrobno. Promícháme je s tvarohem, změklým máslem a přidáme také nadrobno nakrájenou jarní cibulku (nebo třeba medvědí česnek). Teď už jen dobré pečivo a naprosto dokonalá dobrota je na světě!

Pomazánka s gorgonzolou, vínem a ořechy

Potřebujeme: ’ 80 g polotučného tvarohu ’ 60 g gorgonzoly či nivy ’ 1 hrst hroznového vína ’ 1 hrst oříšků dle chuti ’ 1 – 2 lžíce polotučného mléka

Postup: V misce smícháme tvaroh s nastrouhanou gorgonzolou (popřípadě nivou) a troškou mléka. Pokud chcete směs opravdu jemnou, tak ji rozmixujte. Přidáme ještě nadrobno nakrájené hrozno, nasekané oříšky a můžeme podávat.

Pomazánka z pečených červených paprik

Potřebujeme: ’ 500 g červené papriky kapie ’ 100 g lučiny ’ hrst bazalky ’ 1 stroužek česneku ’ špetku soli

Postup: Papriky omyjeme, osušíme, zabalíme do alobalu a vyskládáme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 30 minut. Zchladlé papriky očistíme od slupky a zrníček a nakrájíme na tenké plátky. Smícháme je s lučinou, stroužkem česneku, solí a bazalkou.

Avokádová pomazánka

Potřebujeme: ’ 1 avokádo ’ 50 g lučiny ’ ½ cibule ’ 1 lžičku citronové šťávy (5 ml) ’ sůl ’ pepř

Postup: Avokádo rozmačkáme společně s lučinou a promícháme s nadrobno nakrájenou cibulkou. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme ještě menší lžičku citronové šťávy.

 

Video
Video se připravuje ...

Recept: Hermelínová pomazánka Videohub

Fotogalerie
5 fotografií