Snídaně: 2 plátky (80 g) kvasového chleba, potřené máslem (10 g) se sýrem Cottage (180 g), rajčata, jablko
534 kcal
Oběd: Pečený filet z tresky (150 g) na olivovém oleji (1,5 lžičky) s bramborovou kaší (200 g), plus velká miska míchaného zeleninového salátu s olivovým olejem (1,5 lžičky) a pomeranč
665 kcal
Večeře: Šoulet s kuřecím masem
Suroviny: 80 g kuřecích prsou, 30 g ječných krup, 35 g suchého hrachu, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 3 čajové lžičky olivového oleje, přepuštěné máslo, majoránka, sůl, pepř, čerstvá zelenina
Postup: Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den slijeme, propláchneme, uvaříme doměkka a scedíme. * Kroupy dokonale propláchneme, vsypeme do většího množství osolené vody a také je uvaříme za občasného promíchání doměkka a scedíme. * Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm najemno nasekanou cibuli. * Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a vše společně orestujeme.
* Kroupy promícháme s hrachem a orestovaným kuřecím masem s cibulí, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku.
* Pekáček lehce vymažeme přepuštěným máslem, rozprostřeme do něj připravenou směs a zapečeme v troubě vyhřáté na cca 180 °C. * Podáváme s čerstvou zeleninou.
512 kcal