Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Unikátní dieta na 30 dní podle Petra Havlíčka: Program, podle kterého zhubne každý!

  • Autor: red,zf - 
    2. 12. 2022
    11:09

    Do hubnutí se mužete pustit právě teď! Přinášíme podrobný dietní program, který na každý den v měsíci sestavil známý výživový expert Petr Havlíček. Jeho základem je nejen kvalita a správná kuchyňská úprava potravin, ale také zásada jen tří jídel denně – žádné svačiny, žádné zobání, jen snídaně, oběd a večeře. 

    Poznámky Petra Havlíčka:

    * Gramáže masa a ryb jsou uvedeny v syrovém stavu.

    * Gramáže příloh jsou uvedeny v suchém stavu.

    * Malá miska míchaného zeleninového salátu je cca 100 – 150 gramů.

    * Velká miska míchaného zeleninového salátu je cca 200 - 250 gramů.

    * Olivový olej = extra virgin (panenský).

  • 1.1. den / Celkem: 1711 kcal

    Snídaně: 2 plátky (80 g) kvasového chleba, potřené máslem (10 g) se sýrem Cottage (180 g), rajčata, jablko

    534 kcal

    Oběd: Pečený filet z tresky (150 g) na olivovém oleji (1,5 lžičky) s bramborovou kaší (200 g), plus velká miska míchaného zeleninového salátu s olivovým olejem (1,5 lžičky) a pomeranč

    665 kcal

    Večeře: Šoulet s kuřecím masem

    Suroviny: 80 g kuřecích prsou, 30 g ječných krup, 35 g suchého hrachu, 1 malá cibule, 1 stroužek česneku, 3 čajové lžičky olivového oleje, přepuštěné máslo, majoránka, sůl, pepř, čerstvá zelenina

    Postup: Hrách propláchneme a namočíme přes noc do studené vody. Druhý den slijeme, propláchneme, uvaříme doměkka a scedíme. * Kroupy dokonale propláchneme, vsypeme do většího množství osolené vody a také je uvaříme za občasného promíchání doměkka a scedíme. * Na pánvi rozehřejeme olej a zesklovatíme na něm najemno nasekanou cibuli. * Přidáme na kousky nakrájené kuřecí maso a vše společně orestujeme.

    * Kroupy promícháme s hrachem a orestovaným kuřecím masem s cibulí, přidáme prolisovaný česnek, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme majoránku.

    * Pekáček lehce vymažeme přepuštěným máslem, rozprostřeme do něj připravenou směs a zapečeme v troubě vyhřáté na cca 180 °C. * Podáváme s čerstvou zeleninou.

    512 kcal

  • 2.2. den / Celkem: 1667 kcal

    Snídaně: Skořicové palačinky se švestkovými povidly

    Suroviny: • 1 lžíce (15 g) mandlové mouky • 2 lžíce (30 g) celozrnné ovesné mouky • 2 vejce • 100 ml plnotučného mléka (orientační množství – mléko přidávejte dle hustoty těsta) • špetka soli a skořice • kokosový olej na opékání • 50 g švestkových povidel bez přidaného cukru

    Postup: Mandlovou mouku, ovesnou mouku, vejce, špetku soli, skořici a trochu mléka vymixujeme do hladkého těsta. • Necháme cca 10 – 15 min. odležet a poté doředíme mlékem na požadovanou hustotu (nezapomeňte, že na palačinky je třeba mít těsto řidší). • Pánev vymažeme kokosovým tukem a rozehřejeme na střední teplotu. • Vlijeme přiměřené množství těsta a opečeme z obou stran dozlatova. • Hotové palačinky potřeme švestkovými povidly, přehneme či zarolujeme a podáváme.

    568 kcal

    Oběd: Roastbeef z hovězí kýty (120 g) s 2 bramborami pečenými ve slupce (160 g) s olivovým olejem (2 lžičky), majonézou (1 lžíce), plus velká miska míchaného zeleninového salátu a jablko

    609 kcal

    Večeře: Míchaný zeleninový salát (250 g) s grilovaným hermelínem se sníženým obsahem tuku (100 g), ½ lžičkou olivového oleje a se 2 plátky (80 g) kvasového chleba

    490 kcal

  • 3.3. den/ Celkem: 1629 kcal

    Snídaně: Celozrnná bageta (60 g) potřená lučinou (40 g), se šunkou (80 g), plus ½ menší salátové okurky, jablko a makadamové ořechy (10 g)

    530 kcal

    Oběd: Těstovinový salát z vaječných těstovin (50 g), kousků šmakouna (200 g), zmrazené směsi hrášku, kukuřice a mrkve (100 g) orestované na přepuštěném másle (2 lžičky) a olivovém oleji (2 lžičky), plus miska ledového salátu a mandarinka

    615 kcal

    Večeře: Rybičková pomazánka

    Suroviny: 100 g měkkého plnotučného tvarohu, 60 g scezených konzervovaných sardinek, 1 čajová lžička másla, 1 čajová lžička plnotučné hořčice, jarní cibulka, nasekaná najemno – dle chuti, sůl, pepř, citron na dochucení, 60 g celozrnného kvasového chleba, 1 velká červená paprika.

    Postup: Ze sardinek vyndáme páteř a zbylé kosti a nasekáme je najemno. * Přidáme nasekanou cibulku, změklé máslo a hořčici a vše společně promícháme. * Smícháme s tvarohem, osolíme, opepříme a popř. dochutíme citronem. * Namažeme na pečivo a podáváme s červenou paprikou.

    484 kcal

  • 4.4. den/ Celkem: 1742 kcal

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.