Nelu Moravcovou před čtyřmi lety v pražských Holešovicích znásilnil její soused Jiří Meindl. Bezmocnou dívku při činu celou hodinu řezal nožem, bil a trýznil. Soud ho za to odsoudil ke dvaceti letům vězení.

Traumatizovaná mladá žena se potýkala se stále se vracejícími vzpomínkami na horor, který prožila. Psychické problémy před dvěma lety vyvrcholily skokem z okna ve 4. patře. Následovalo 17 operací a třetí stupeň invalidity.

Nela je od té doby upoutána na invalidní vozík, v současnosti podstupuje intenzivní rehabilitace. Vše je financováno z dobročinné sbírky, která jí na platformě Donio vynesla neskutečných 2 880 476 korun.

Právě i díky sbírce si Nela mohla najít bezbariérové bydlení, které nutně potřebovala. V pondělí tak podepsala nájemní smlouvu k vysněnému bytu. „Je to byt 2+kk, ke kterému patří krásná terasa. Moc se těším, že si ji užiju od jara až do podzimu. Okolo je zahrada, což je taky úplně nádherné. Je to první byt, na který jsem se byla podívat. Zavolala jsem na ten inzerát a hned po patnácti minutách jsme se sešli a klaplo to,“ raduje se Nela a dodává: „Všem vám strašně moc děkuju, díky vám mám krásný byt, a tím i nový začátek.“ 

Advokátka o kauze psychiatra Cimického.

Video
Video se připravuje ...

Advokátka o kauze psychiatra Cimického: Údajných obětí i svědků už je přes třicet, hlásí se i muži Pavlína Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
29 fotografií