V onen kritický den v pražských Holešovicích Nela unikla smrti jen o vlásek. Teď se ale konečně začalo bláskat na lepší časy a Nela má dobré zprávy. Více než 2 800 tisíc korun, které se podařilo vybrat v dobročinné sbírce na Donio, začala investovat do intenzivních rehabilitací. A ty pomalu přinášejí ovoce. „Začala jsem cítit palce u nohou. Včera jsem lehce nakopla Ondřeje a plakal štěstím,“ píše Nela o svém příteli.

Protože po skoku z okna Nela skončila s rozdrcenou pánví na vozíčku, byla prognóza jasná. Začít cvičit teď, nebo bude pozdě. „Rehabilitace je náročná a unavující, ale stojí za to. Je poměrně nákladná, měsíc na neurorehabilitační klinice v Praze stojí kolem 120 tisíc korun, ale do čeho by se měly peníze investovat než do zdraví? Není pro mě momentálně nic důležitějšího, je to to jediné, co musím,“ popsala pro Blesk.cz Nela.

Terapii na klinice podstupuje vždy měsíc v kuse, čtyři hodiny denně, pět dní v týdnu. „Je to v podstatě taková povinná školní docházka,“ usmívá se mladá žena, která se díky intenzivnímu cvičení cítí pohyblivější, radostnější a motivovaná.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příspěvek sdílený Nela Mora (@nela_goes_green)

„Poprvé jsem byla po dlouhé době opět ve svislé poloze a plakala jsem štěstím. Nic mě nemohlo zastavit, věděla jsem, že musím pokračovat přes bolest a námahu,“ uzavírá Nela, která je velmi vděčná, že se finance přes sbírku podařilo vybrat.

Jak se zachovat při setkání s člověkem, který se pokusil o sebevraždu?

Fotogalerie
19 fotografií