Jelení hřbet i račí krém
Připravit se můžete na skutečné hody s vybranými víny a kávou, ovšem počítejte s tím, že si sáhnete hluboko do kapsy. Menu pro jednoho totiž vyjde na téměř pět tisícovek!
„Na slavnostní večeři se tak bude podávat například jelení hřbet na smetaně s karlovarským knedlíkem, jímž byla pohoštěna i královna Alžběta II., nebo hruškové parfait, které si na Pražském hradě vychutnala Margaret Thatcher,“ upozorňuje Martina Žáčková z Resortu Valachy ve Velkých Karlovicích na akci, která tam proběhne 27. října.
Přijde i Špaček
Společnos bude strávníkům dělat i Ladislav Špaček, dlouholetý přítel a tiskový mluvčí bývalého prezidenta Václava Havla, který se společně s Jaroslavem Sapíkem podělí o zážitky ze společných událostí a zahraničních návštěv na Hradě.
Co se bude během degustačního večera podávat:
Uzený pstruh s křenem a mandlemi (prezident Itálie Oscar Luigi Scalfaro, 1995)
Závitky z candáta (prezident USA George H. W. Bush, 1990)
Paštika z husích jater (německý kancléř Helmut Kohl, 1992)
Račí krém (francouzský ministr zahraničí Roland Dumas, 1990)
Gratinované telecí ragú (Lucembursko, 1994)
Jelení hřbet na smetaně s karlovarským knedlíkem (královna Alžběta II., 1996)
Hruškové parfait (premiérka Spojeného království Margaret Thatcher, 1990)