Anna Kohoutová měla s básníkem Pavlem Kohoutem, autorem knihy Katyně nebo Hodina tance a lásky, tři děti. Dcera spisovatelky Tereza Boučková (62) na sociální síť napsala: „Zrovna dávali v televizi Zemský ráj, scénář k tomu filmu jsem napsala jako poctu právě téhle skvělé, krásné a statečné ženě. Je mi hrozně smutno. A přitom jsem jí přála, aby odešla. Vzpomeňte si všichni, kdo jste ji znali. Děkuju.“ Ve filmu Zemský ráj hrála Annu Vilma Cibulková (56) a Vaška Ondřej Vetchý (57).

Bývalý prezident Václav Havel s Annou udržoval intimní poměr v době, kdy byl ženatý s Olgou (†62), a současně milostný vztah s psychoterapeutkou Jitkou Vodňanskou (75). Havlův dlouholetý spolupracovník Michael Žantovský (70) o jejich vztahu podrobně píše v knize Havel. „Pokud se našla žena, která měla vůbec šanci rozbít pevný svazek Olgy s Václavem, byla to bývalka jednoho z jeho největších přátel Pavla Kohouta a tenkrát k rozvodu téměř došlo. Nebylo to v tom, že měl milenku. Nevěrný byl už dříve a často cítil jakousi povinnost o tom Olgu informovat. Tentokrát to však bylo jiné. Havel se hluboce zamiloval do Anny Kohoutové,“ vylíčil složitý milostný trojúhelník  Žantovský. 

Havel nakonec své srdce ukočíroval, Olgu neopustil a po její smrti si vzal za manželku herečku Dagmar Veškrnovou, dnes Havlovou (66). Anna Kohoutová se poté navždy zapsala do televizní historie. Pracovala jako pomocná režisérka na seriálu Nemocnice na kraji města, který právě v těchto dnech reprízuje ČT1.

VIDEO: Dagmar Havlová se vrátila k dabingu! Prozradila, jaký na to má fígl!

Video
Video se připravuje ...

Dagmar Havlová se vrátila k dabingu! Prozradila, jaký na to má fígl! Kateřina Štichová, Aleš Brunclík

Fotogalerie
29 fotografií