Ruce jsou při prvním setkání s druhým člověkem jednou z důležitých"vizitek". Oloupaný lak, špinavé či roztřepené nehty jsou vidět více, než si myslíte… Proto byste jim jednou týdně měla věnovat minimálně 30 minut času. Jak postupovat?

1)      Odstranění kůžičky kolem nehtů

Na nehtové lůžko naneste speciální tinkturu pro odstranění nehtové kůžičky a jemně ji vmasírujte. Pak na pokožku opatrně zatlačte tyčinkou s gumovým koncem nebo tyčinkou z růžového dřeva.

2)      Správné pilování

Nehty nestříhejte, raději si je upravujte jen s pomocí pilníku. Nejlepší volbou jsou papírové pilníky s vrstvou písku nebo minerálů. Zlatým pravidlem je, že čím je nehet citlivější, tím by měl být pilník jemnější. Trápí-li vás roztřepené nehty, vyzkoušejte Nail Conditioning Solution – speciální roztok, který je určený k posílení  posílení a vyhlazení suchých, křehkých a štěpících se nehtů.

3)      Nezapomeňte na krém

Ruce si natírejte krémem tak často, jak jen to je možné. Ideálně po každém umytí a vždy, kdy cítíte nepříjemné pnutí pokožky. Pokud zrovna nevlastníte speciální krém na ruce, nic se neděje. Postačí vám obyčejný tělový krém, který rukám dodá potřebnou hydrataci.

4)       Starejte se o pokožku

Před lakováním nehtů ponořte konečky prstů nebo celé ruce na 10 minut do mandlového nebo olivového oleje, případně do oleje z pšeničných klíčků - šetrně se postarají o pokožku a posilují nehty.

5)       Lakování podle systému

Lak vydrží na nehtech skutečně dlouho jen tehdy, když na nich při lakování nebude ani ta nejmenší vrstvička mastnoty. Ruce před lakováním nehtů dobře umyjte a nehty důkladně přetřete vatovým tampónkem s odlakovačem. Při lakování začněte vždycky uprostřed nehtu a poté pokračujte do stran.

Ruce nám den co den poctivě slouží a to se odráží na jejich vzhledu. Ne nadarmo se říká, že věk je nejvíce vidět na rukou. Ovšem pravidelnou péčí můžeme věk ošálit!

Fotogalerie
6 fotografií