Luxusní dovolená je především dovolená na míru. Taková, na které se nemusíte o nic starat a všechno je připraveno podle vašich představ. A rozhodně se neomezuje jenom na pobyt v hotelu.

Stále více lidí začíná upřednostňovat dovolenou na míru jejich přáním a potřebám. Pro movitější klienty je totiž důležité především pohodlí, soukromí a diskrétnost. Nechtějí čekat ve frontách, mačkat se v MHD, trávit svůj čas v turistickém letovisku, kde je každé ráno čekají švédské stoly s vejci na hniličku a vařenými párky a na pláži se musí o ručník dělit s hromadou dalších turistů. Proto dají přednost dovolené na míru před nabídkou cestovních kanceláří. Bohatí lidé totiž chtějí odletět kdy potřebují a kam chtějí. Místo last minute zájezdu si raději na poslední chvíli nechají připravit soukromé letadlo, které je bez přestupů dopraví až do cíle. Volný čas je pro ně tou nejdůležitější komoditou, kterou mají, a proto jej chtějí trávit přesně podle svých představ a bez jakýchkoliv komplikací.

Autor: Shutterstock

V poslední době tudíž roste obliba společností, které se zaměřují na přípravu luxusních dovolených. V nich se o vaše pohodlí a potřeby stará osobní travel consultant, který ve spolupráci se zkušenými travel designery připravuje individuální itineráře jednotlivých cest. Počínaje vyzvednutím klienta v místě podle jeho potřeby, výběrem ideálního spoje a destinace, přes rezervaci jeho oblíbeného stolu v restauraci až po plavbu jachtou po ostrovech. A jednou z takových společností je Exclusive Tours.

Společnost Exclusive Tours funguje od roku 2007 a je lídrem na českém trhu s luxusními dovolenými. Mezi jejími dvaceti zaměstnanci je osm travel designerů, kteří se každý specializují na jiný aspekt dovolené na míru a připravují svým klientům cesty podle jejich představ. Vzhledem k tomu, že každý člověk je jedinečný, jsou jedinečné i tyto představy. Někdo si nejlépe odpočine, pokud může strávit týden za volantem luxusního supersportu, jiný zase na čerstvém prašanu, další potápěním uprostřed průzračné tyrkysové laguny.

Autor: Shutterstock

Jaké jsou však nejčastější destinace pro luxusní dovolené na míru? V současnosti především ostrovy Indického oceánu. Mauricius, Maledivy a Seychely.

Mauricius je z výše zmíněných největším ostrovem. Oplývá nádhernou přírodou, teplým počasím a překrásnými plážemi. Místní luxusní resorty poskytují svým návštěvníkům dostatek zábavy, mezi kterou lze zařadit i prémiová golfová hřiště, či túry po přilehlých národních parcích, které se pyšní jinde na světě neviděnou faunou a florou.

Maledivy, to jsou malé ostrůvky a atoly obklopené pouze šumem Indického oceánu. Typické pro Maledivy jsou vilky stojící na kůlech nad vodní hladinou a naprosté soukromí izolovaných ostrůvků.

Souostroví Seychely nabízí od každého něco. Obrovské přírodní bohatství zde jde ruku v ruce s množstvím aktivit i dostatkem soukromí, vše záleží na tom, který ostrov a resort pro svou luxusní dovolenou zvolíte.

Začněte vaši luxusní dovolenou již nyní a kontaktujte Petra Udavského na tel. +420 777 533 603 či e-mailu udavsky@exclusivetours.com.

Více informací na www.exclusivetours.com.

Autor: Shutterstock